Nem számít ki vagy! A terveid számítanak. – Tom Hardy

Az egyik legjobb barátja a kaszkadőre, de szoros barátság fűzi Harry herceghez is. Fiatal felnőttként megküzdött az alkoholizmussal és a drogfüggőséggel. Kétszer kezdte el a színészetet tanulni, de végül sikerrel járt. Pedig az egyik első nagyfilmben való alakítása óriási bukás lett, mert sosem volt józan.

Edward Thomas Hardy 1977. szeptember 15-én született Angliában.

Anyja festő, apja gyermekfilm író. Kis burzsoá gyerek volt, ahogy egy alkalommal önmagáról vallott. Persze nagy álmai voltak neki is, hamar kitalálta mi szeretne lenni.


Mindig is jól tudtam hazudni és manipulálni, ami a színjátszásban fontos tudás.”

– mondta egyszer.

Ám hiába nőtt fel jó helyen, és kapott meg mindent a szüleitől, barátaival elkezdett füvezni. Aztán elkötött egy Mercedest, elkapták a rendőrök és tiltott fegyverviselésért is előállították. Ezután úgy gondolta megpróbálkozik a rappeléssel, aminek eredményeként 1999-ben megszületett egy album is.
Egy barátja ki is adta az albumot, mikor Tom országos ismertségre tett szert egy modelleket felfedező tévéműsorban.

A szenveély teremt és rombol is.

Modellszerződést kapott, és beiratkozott egy dráma iskolába.  A szerelem is rátalált Sarah Ward személyében. Aztán megkapta élete első szerepét a Steven Spielberg által rendezett Elit alakulat című minisorozatban.

A poharat azonban nem tette le, ráadásul crackfüggő lett, de Ridley Scott még így is látott benne fantáziát, így szerepet kapott A sólyom végveszélyben című filmben.

Beválogatták a Star Trek Nemezis című filmbe is, ám az alakítása a sok drog miatt nem volt elfogadható, a film megbukott, és ő hamarosan bejelentkezett egy elvonókúrára. Ez sem mentette meg a házasságát, de az életét igen.

Elvált, és tiszta lappal kezdett mindent. Színházi szerepet vállalt, majd megkapta a Bronson című filmben a főszerepet. A következő évben megszületett fia, Rachel Speedtől, de ők nem maradtak együtt.

A 2010-es évektől sok jó filmben látható. A sötét lovag- Felemelkedés (Batman trilógia második részében) Christian Bale ellenfelét játszotta. Tom csillaga emelkedni kezdett, de ő igyekezett nem elszállni a hirtelen jött népszerűségtől. Ahelyett, hogy itallal ünnepelt volna, inkább önfegyelemre szorította magát, amiben a ju-jitsu segített neki.

George Miller, Charlize Theron és Tom Hardy

Újabb nagy szerepek találták meg, és közben összebarátkozott Harry herceggel is. Aztán megkapta az új Mad Max film főszerepét Charlieze Theron oldalán, aki a forgatás alatt az egyik verekedős jelenetben eltörte az orrát. Tom ugyanis elfelejtett kitérni az ütés elől, és a kesztyűt viselő Theron eltalálta.

Más alkalommal Tom a rendezővel jött ki olyan nehezen, hogy a hóban amolyan fiús módon rendezték le a dolgot egymás közt.

Pedig ekkoriban Tom már lenyugodott, elvette feleségül Charlotte Riley-t, akit az Üvöltő szelek forgatásán ismert meg. Igaz, a kutyákat a mai napig többre tartja az embereknél. Hiszi, hogy különlegesen erős sz@rdetektoruk van, ezért mikor egy filmszerepre készül, a kutyáján teszteli mennyire hiteles játéka.

feleségével

Harminc tetoválás van rajta, köztük egy Leo DiCaprio miatt, akivel fogadtak, hogy ki kap Oscar jelölést. Tom veszített, így került rá a Leo Knows all felirat- azaz, hogy Leo mindent tud.

Mégsem olyan kemény fiú mint ahogy azt sokan gondolják. Imádja a balettet, fiatalabb korában volt is vele próbálkozása, de nem volt elég tehetség így megelégszik azzal, hogy a Diótörőt minden évben egyszer megnézi. Mesét is szokott mesélni a gyerekeknek 2009 óta több híresség mellett az egyik nagy angol csatorna meseidejében. (Igaz, a felmérések szerint nem is annyira a gyerekek örülnek ennek, mint inkább az anyák.)

Amióta elvállalta a Venom filmekben a szörny emberi megtestesítőjét – akiről egyébként fiától hallott először – népszerűbb, mint valaha. De továbbra is testedzéssel tartja meg a fegyelmét, ahelyett, hogy valamilyen tudatmódosító szerért nyúlna.

Hogy mennyire komolyan veszi azt, amit csinál semmi sem bizonyítja jobban, minthogy 2022 -ben besétált egy ju-jitsu versenyre és minden kategóriában bajnok lett. „Nem számít ki vagy! A terveid számítanak.” – mondta egyszer és az ő életétörténetét megismerve, az ember készségesen hisz is neki.

EZ IS ÉRDEKELHET: