Dadogós kisfiúból bárpultos lett, kicsit megsüketült, kicsit elvesztette önmagát, mégis mindenki kedvence – Bruce Willis

Generációja egyik legjobb színésze. Hiába ment nyugdíjba és húzódott háttérbe, a filmszerető közönség még sokszor fog olyan alkotásokat nézni, amikben szerepelt. Bruce Willis filmjeit két generáció betéve tudja, de róla nem sokat tudunk.

Mi most hoztunk néhány érdekességet:

Vérbeli amerikai figurákat játszott, de Németországban született

Apja hivatásos katonaként Németországban állomásozott, mikor találkozott anyjával. Így 1955. március 19-én egy kisvárosban, Idar-Obersteinben látta meg fiuk a napvilágot. Bruce két éves volt, mikor a család végleg áttelepült Amerikába.

Dadogásából a színpad gyógyította ki

Kilenc éves koráig annyira dadogott, hogy barátai alig értették meg. Saját bevallása szerint három perc kellett ahhoz, hogy egy mondatot el tudjon mondani. Mire középiskolás lett, egy kicsit javult a beszédkészsége, de a dadogásából nem gyógyult ki teljesen. Ez akkor változott meg, mikor beválasztották egy iskolai színi előadásra, és a tanár elküldte beszédtanárhoz.

New York legjobb bárpultosa volt

Mielőtt elindult volna a hírnevet jelentő deszkákon sokféle munkát végzett. Volt biztonsági őr, majd bárpultos (csoda, hogy nem ő lett a Cocktail című film főszereplője). Egyes források szerint magánnyomozóként is dolgozott. Ez igazán jól jöhetett neki, mikor 3000 jelentkező közül kiválasztották a Simlis és Szende című filmsorozat férfi főszerepére. Igaz, állítólag az alkotókat katonásan punk frizurájával és fülbevalójával is megnyerte, na meg azzal, hogy a női főszereplő, Cybill Shepherd és közte működött a kémia.

A Drágán add az életed forgatásán bal fülére időlegesen süket lett

A filmet mindenki látta, de arra a jelenetre vajon mindenki emlékszik-e, amikor a terroristára az asztal alól lő rá?

Nos, az a pillanat nem maradt következmények nélkül. A patron a kellékfegyverben olyan hangos volt, hogy Willis az egyik fülére teljesen megsüketült pár napra, sőt nem is hall rá 100%-ban azóta sem. Egyébként a számára áttörést jelentő első részre eredetileg nem őt akarták felkérni. Először Arnold Schwarzenegger, majd Sylvester Stallone dobta vissza a szerepet, csak aztán kapta meg ő.

Énekesként is befutott, egy dala az amerikai toplisták 5. helyéig jutott

Respect yourself – azaz Tiszeld önmagad volt a dal címe. A 80-as években Bruce készített egy soul lemezt, és a dal sokak tetszését elnyerte. Egy másik albumot is kiadott Ami nem öl meg az erősebbé tesz címmel, aztán beindult mozifilmes karrierje, és inkább arra koncentrált.

Demi Moore-ral Little Richard adta össze

Ha tekintetbe vesszük zenei múltját, már nem is olyan meglepő, hogy a sokak szerint a rock and roll valódi királyaként számon tartott legendás énekes – aki végzett eskető volt ekkoriban – adta össze Bruce-t és Demit. Az esemény így se úgy se lett volna hétköznapi, így azonban tényleg emlékezetes maradt.

A Ponyvaregényben összesen 22 percet forgatott

Taratino filmje ma már klasszikus. Ki ne emlékezne Travolta táncára vagy épp Bruce Willis alakítására? Szinte hihetetlen, de mindössze 22 percig tartott míg felvették azokat a snitteket, amikben szerepelt. Na persze, ha valaki jó abban, amit csinál, nem kell sok teketoriázás.

Van saját számítógépes játéka és mesesorozata

Bruce egyike volt az első sztároknak, aki megengedte, hogy róla mintázzanak meg játék karaktert. Az Apocalypto című játékhoz nem csak arcát, hanem hangját is adta. Saját animációs sorozata is van Bruno, a kölyök címmel. Igaz a karakter egy gyerekbőrbe bújt Bruce ( így nem igazán ismerhető fel).

Egy fogadás elvesztése miatt szerepelt a Jóbarátok sorozatban

A Bérgyilkos a szomszédom című film forgatása alatt Matthew Perry-vel dolgozott. Bruce nem igazán hitte, hogy az alkotás sikeres lesz, de Perry fogadott vele, hogy az lesz. Megegyeztek, ha Perrynek lesz igaza, Bruce játszik a Jóbarátokban, ingyen. Mint tudjuk, Willis is azon sztárok között van, aki feltűnik a sorozatban, tehát egyértelműen bukta a fogadást.

Válása után azt mondta, soha többé nem nősül meg

Demi Moore egy fiatalabb férfiért, Ashton Kutcherért hagyta el 13 év után. Ennek ellenére jóban maradtak, és ma is jóban vannak. (Ők a példa arra, hogy a gyerekek miatt félre lehet tenni az egot). Bruce a válása után kilenc évvel találkozott Emma Heminggel, akivel 15 éve házas, és két lányt nevel együtt.

Egészségben-betegségben összetartó mozaikcsaládot tudhat magáénak

Először afáziával, majd frontotemporális demenciával diagnosztizálták. A beszéd lelassulásával járó afázia az ötvenes éveiben lévőknél jelentkező betegség. 2022-ben Bruce munkáját már ellehetetlenítette ez a betegség, így neje Emma támogatásával bejelentette visszavonulását. Egy évvel később kiderült, a betegség csak előjele volt a demencia egy formájának, ami nem csak a beszédre hat ki, hanem memóriavesztéssel és viselkedési zavarokkal is járhat. Erről már csak Emma adott ki nyilatkozatot.

Annyi bizonyos, Willis már a karantén alatt beteg volt, és sokat időzött Demivel és tőle származó három lányával is. Sőt, vitte két kisebb lányát is magával. Emma is jól kijön Bruce exnejével és lányaival. Bruce egyértelműen egy olyan szerethető figura, akit szeretnek és akire vigyáznak a családtagjai.

És mi filmrajongók is szeretjük és a legjobbat kívánjuk neki!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.