8 érdekesség Emma Stone-ról

A harmincas évei közepén jár, de már két Oscar-díjat bezsebelt. Tinédzser kora óta a filmvásznon van, de neki is idő kellett ahhoz, hogy felkapaszkodjon azon a bizonyos ranglétrán. Bár világhírű, két lábbal a földön áll. Egyik legjobb barátnője nem kevésbé sikeres pályatársa. Sokakkal ellentétben ők nem rivalizálnak, inkább támogatják egymást a fontos pillanatokban.

Emma Stone 1988. november 6-án született.

Rekedtesen búgó hangját már babakorában kifejlesztette

Mint sok kisbaba, Emma is hasfájással küzdött élete első hat hónapjában. A kontrollálhatatlan folyamatos sírás miatt alakult a hangja olyanná, amilyen most.

Prezentációt készített a szülei meggyőzésére

12 éves volt mikor az egyik mesecsatornán kapott szerepet. Ennek is köszönhető, hogy két évvel később Hollywood projekt címmel PowerPoint prezentációt készített, melynek segítségével meggyőzte szüleit, hogy Los Angelesbe kell költözniük.
Amíg nem kapott nagyobb kiugrási lehetőséget a filmszakmában kutyakekszet sütött egy kutya pékségben. Később a közkönyvtárban lett kisegítő. Olvasni a mai napig imád, rajongóit sokszor bíztatja olvasásra.

Emily és nem Emma, szőke és nem vörös

Eredeti neve Emily, de ilyen néven már volt egy színésznő a filmes adatbázisban. Így lett Emma kedvenc énekese a Spice Girlsben valaha éneklő Emma Bunton után. Eredetileg szőke, de egyik első filmje forgatásán a rendező azt kérte, fesse át a haját vörösre. Emmának annyira megtetszett a vörös haj, hogy aztán is megtartotta.

Szörnyellaként



Énekelni egyébként tanult és tud is, mint az kiderült az első Oscar-díjat megérő szerepében, a Kaliforniai álom című filmben. Egyébiránt Ryan Goslinggal három filmben szerepelt együtt. -Jó párosítás.

Bakancslistája egy tétele teljesült

Emma nagyon szeretett volna együtt dolgozni Woody Allennel. Ez a vágya teljesült 2015-ben az Abszurd alak című filmben, ahol partnere Joaquin Phoenix lett.

Beatles tetoválás

Két pici madárláb van tetoválva csuklójára a Beatles Blackbird című dala után. A rajzot maga Paul McCartney készítette, aki egyszer meghívta Emmát és Woody Harrelsont vacsorára, és vega burgert csinált nekik.

Kocka

2012-ben készített egy weblapot, és aztán sokaknak segített még csinálni. Egy amerikai tini lányoknak szóló újságba is írt egy olvasói levelet, aztán időközönként publikált is oda. Egy interjúban elmondta, ha nem színésznő, akkor valószínűleg újságíró lett volna.

Mentális problémái voltak gyermekkorában

Irtózik a pókoktól és a tűktől. Hét éves korától kezdve voltak mentális problémái. Szorongásos tüneteit pánikrohamok tarkították, mantrája a szorult helyzetekre: ,,Nagyobb vagyok, mint a szorongásom.” Ezzel a címmel írt is egy könyvet e témában.

A Könnyű nőcske forgatásán intim kapcsolatba kellett volna kerülnie a férfi főszereplővel, de asztmás rohamot kapott. Oxigén palack kellett neki, hogy végül megnyugodjon, levegőhöz jusson.

Stabil szerelmi és baráti kapcsolata van

A 2012-es A csodálatos Pókemberben ő játszotta a női főszerepet. A falon mászkáló figurát Andrew Garfield játszotta, akivel négy évig alkottak egy párt. Emma 2016- ban találkozott a Saturday Night Live című műsor rendezőjével, Dave McCary-vel, akivel 2020 óta házasok. Lányuk egy évvel később született meg.

Bár általában a pályatársak rivalizálnak egymással Emma nagyon jó barátságban van Jennifer Lawrence – szel. A 2024-es Oscar gálán Jennifer adta át Emmának második Oscar-díját a Szegény párák című filmben nyújtott alakításáért.