Nyolc érdekesség Taylor Swiftről

Mindenki tudja, hogy volt szerelmei inspirálják dalait, mint ahogy a nevét és dalait is ismeri mindenki. Exei nem járnak jól, ha összetörik szívét, mert azt ő biztosan kikürtöli a világba, és még akkor is tudja minden rajongó, kiről íródott a dal, ha nincs nevesítve az illető. Hitelessége nem kétséges, mivel a szívét mindig őszintén kitárja generációjának egyik legsikeresebb előadója, a tizennégyszeres Grammy-díjas: Taylor Swift.

Brókernek készült, de a költészetével hamarabb ért el sikereket

Apja tőzsdeügynök, és ő is az akart lenni. Aztán mindössze 4. osztályosan írt egy három oldalas verset, amivel nyert egy irodalmi versenyen. 

Karácsony volt számára egész évben

A pennsylvaniai Readingben született Swift élete első 14 évét egy karácsonyfafarmon élte családjával. 2019-ben még egy karácsonyi dalt is kiadott „Christmas Tree Farm” címmel, a videóban pedig klipek szerepeltek gyerekkorából.
Itt írta 14 évesen 350 oldalas életrajzi regényét (ami eddig kiadatlan maradt).

Első dalát 12 évesen szerezte

Ekkor már három éve tanult énekelni, és úgy gondolta ideje megtanulni gitározni is. Annak ellenére, hogy azt mondták neki, hogy túl kicsi a keze, Swift 12 húros gitáron tanult játszani, mielőtt áttért volna a hathúrosra. Első dala a Lucky you volt, amelyet aztán sok másik követett.

14 évesen írta alá első kiadói szerződését

Swift lett a legfiatalabb előadó, akit a Sony/ATV Tree kiadó leszerződtetett, de 14 éves korában otthagyta a Sony tulajdonában lévő RCA Recordsot, mivel a kiadó nem engedte saját dalokat énekelni.

30 éves kora óta önmagát menedzselni. Minden lemezét felvette újra és még írt is az albumokhoz új dalokat.

Italt még nem vehetett boltban, de már platina lemezes előadó lett mindjárt első albumával

Mindössze 16 éves volt mikor megjelent első albuma, amely háromszoros platina lemez lett. 20 évesen nyerte első Grammy-díját – akkoriban ő volt a legfiatalabb előadó, aki a díjat megkapta.

Nagymamája híres operaénekesnő

Bár szülei egyáltalán nem muzikálisak, nagymamája igen. 1950-ben tűnt fel egy tehetségkutatóban, aztán operaénekes lett.

Híres barátai vannak

Keresztanyja Blake Lively és Ryan Reynolds első gyermekének. Írt róla egy fiktív dalt is – a zenében hallható is egy pillanatra az akkor még kisbaba hangja. Emma Stone és Selena Gomez is barátnője.

Egy évnél hosszabb kapcsolata mind ez idáig nem volt

Exeinek listája majdnem olyan hosszú, mint top listás dalainak. Jake Gyllenhaal, Joe Jonas, Harry Styles is köztük van. Megállapodni eddig nem sikerült neki, de dalaival állandóan uralja a top listákat. Nincs lejtmenet nála. Míg kortársai albumjairól maximum egy-egy dal lesz közönségsiker, addig Taylor minden dala jól teljesít.