Négy nyelvet beszél, akár egyiptológus is lehetett volna, mégis színész lett: Henry Cavill

Jóképű, okos és tehetséges. Egyike azon szerencséseknek, akik eljátszhatták Supermant. Igaz, majdnem elszalasztotta az életét megváltoztató telefonhívást. Még jó, hogy nem tette, mert akkor nem láthattuk volna sem a Vajákban sem az Enola Holmes-ban az 1983. május 5-én született színészt.

Túlsúlyos fiúból a világ legvonzóbb férfija lett

Az angol származású színész gyermekként túlsúlyos volt. Osztálytársai cikizték is érte, ráaggatták a duci Cavill nevet. Az apja biztatta, hogy csak várja ki a végét, a 13 éves korában elért súlyát fogja tartani még 25 évesen is, csak magasabb lesz. A jóslat igaznak bizonyult, persze ehhez az is hozzájárult, hogy Henry elkezdett rögbizni, és ez megváltoztatta testfelépítését.

Tengerész vagy Egyiptológus szeretett volna lenni

Annyira megszerette a testmozgást, hogy sok más sportot is kipróbált. Futni a mai napig szeret, és sokszor rója a kilométereket valamilyen számára fontos jótékonysági ügy érdekében. A futáshoz fegyelem kell és kitartás, ami benne megvan. Talán ezek is közrejátszottak abban, hogy szeretett volna tengerész lenni, de az Egyiptológia is sokáig érdekelte, aztán mégis színész lett.

Nagy könyvfaló és nyelvtudása is kiemelkedő

Négy nyelvet beszél folyékonyan és még hármat megért. A brit angol az anyanyelve, elsajátította az amerikai akcentust, beszél spanyolul, olaszul és franciául. Rengeteget olvas, sokszor megosztja rajongóival mi az aktuális olvasmánya. Igyekszik népszerűsíteni az olvasást.

Henry Cavill Superman GIF - Find & Share on GIPHY

Képregény és videojáték imádó

Minden gyerek álma, hogy szuperhős legyen, így volt ez Cavillal is. Rengeteg képregényt olvasott, és a mai napig imádja a számítógépes játékokat. Ez utóbbi miatt majdnem elszalasztotta a Superman főszerepét. Ugyanis a World of Warcrafttal játszott – amit nem lehet megállítani – így nem vette fel a csörgő telefonját. Csak miután a rögzítőn hallotta, hogy ki keresi és miért, hívta vissza a számot, amiben elmondták neki: ő lehet a következő Superman.

Majdnem szerepelt a Harry Potterben és az Alkonyatban, és James Bondnak is szerették volna megnyerni

Kétszer próbálkozott e sikerfilmek egy-egy szerepére jelentkezni. A Harry Potter negyedik részében lehetett volna Cedric, de helyette Robert Pattinson kapta meg a szerepet. A vámpíros filmben a férfi főszerepre jelentkezett, a könyv írója, Stephenie Meyer őt akarta, de a producerek győztek, és ismét Pattinson lett a befutó. Bond is lehetett volna, de itt is hasonló okok miatt maradt le. Akkor Daniel Craig lett helyette a titkosügynők. Jobb is így, mert Cavill ezek után a visszautasítások után kapta meg azt a szerepet, ami teljesen hozzá illett.

Ritka állatfajok védője, kutyáját Supermanről nevezte el

Cavill hatalmas állatbarát, és fontos számára a ritka fajok védelme. Egy alkalommal például örökbe fogadott egy ritka denevérfajt. Van egy francia bulldogja is, akit Kalel-nek nevezett el.

Motorfan és híres barátai vannak

Cavill nem az a tétlenkedő fajta. Imádja a motorokat, két alkalommal már világkörüli motorútra is elment, amely dokumentumfilmen is megtekinthető. Egyik legjobb barátja Jason Momoa. Van egy világsajtót is bejáró fotó róluk, ahol Momoa hátulról akarja (viccből) leteperni Henryt.

Henry Cavill Hairy Chest GIF - Find & Share on GIPHY

Szerelmi élete van, neje és gyermeke még nincs

Henrynek eddig minden kapcsolata maximum két évig tartott. Jegyben járt Ellen Whitekarral, együtt járt Gina Carranoval és Kaley Cucoe-val (igaz ez utóbbival csak párszor találkozott), majd egy 19 éves egyetemista lánnyal (ekkor Cavill 33 éves volt). 2021 óta Natalie Viscuso a párja, ezzel ő lett az eddigi legkomolyabb barátnője. Ki tudja, talán egy nap oltár elé is vezeti a hölgyet.

Akárhogy is, Henry jó példa arra, hogy bármit elérhet az ember, ha igazán akarja. Gyerekként bántották kinézetéért, ma több millióan imádják világszerte. Esze is van, szereti az állatokat és a mentális betegségekre is fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Egy szó, mint száz: jóképű, okos és empatikus. Kell ennél több?