Nem vagyok barbár – Jason Momoa

Ha ránéz az ember lánya, a nyers erőt látja benne. Vad, fékevesztett múltat és jelent képzelünk élete történetébe. Ez ma már igaz is lehet, pedig a hawaii születésű férfi sokáig példás családapa és férj volt. Valaki olyan, aki utálja, hogy mióta az eszét tudja, mindenki „csinos fiúnak” hívja.

Joseph Jason Namakaeha Momoa 1979. augusztus 1-én született Honoluluban.

Nem egy egyedülálló férfi, hanem egy egyedülálló anya nevelt fel. Nevetséges lenne azt mondanom, hogy nem hiszek a feminizmusban. A nők a legerősebb lények a világon. „– mondta egyszer. S ez mindent elárul arról, mennyire tiszteli a nőket és főként fotósként dolgozó édesanyját, aki Iowában nevelte fel őt.

Persze azért festő apját is szerette volna megismerni, így 18 évesen elindult felfedezni gyökereit, és átköltözött Hawaii-ra. Ott elindult a helyi modellversenyen, amit meg is nyert. Ezzel együtt a Baywatch Hawaii stábjában is helyet kapott. Három év után lett elege, fogta magát és elment világot látni.

Miután visszatért, beválogatták a Csillagkapu – Atlantisz című sci-fi sorozatba. A rá következő évben találkozott egy ausztrál színésznővel, akivel két évig élt együtt. Majd szerelmes lett a nála 11 évvel idősebb Lisa Bonet-be – Lenny Kravitz ex feleségéb. Életüket összekötötték és két gyermekük is született hamarosan.

Lisával

Jason örömét kicsit beárnyékolta, mikor 2008-ban egy Hollywoodi bárban egy férfi széttört egy söröskorsót a fején. A férfit öt évre elítélték, míg Momoát 140 öltéssel varrták össze. (Ebből maradt a jellegzetes heg is szemöldökében.) De még ebből is profitált, mert a külseje még egyedibb lett. Egy évvel később ez is hozzásegítette ahhoz, hogy megkapja Khal Drogo szerepét a Trónok harca sorozatban. Igaz, a pletykák szerint egy tradicionális hawaii táncot is lejtett a válogatáson a szerepért.

Megérte, mert a sorozatban nyújtott alakítása után átment barbárba, és Arnold Schwarzenegger után ő lett a következő Conan. Ez aztán jegyet jelentett neki Hollywoodba, és menővé tette az egyik legbénább szuperhőst, Aquament. Ezzel belépett a DC Univerzumba.

„Úgy gondolom, egy férfinak férfinak kell lennie. Úgy kell megtartania a nőt, ahogy azt a nő akarja. Csak azt kell csinálni, amit a nő akar és minden rendben lesz.”

Bár sokan nem tudják, Momoa saját filmcéget is alapított, és csinált egy önálló filmet is Vadcsapáson címmel. Tevei közt szerepel, hogy nemcsak színészkedni fog, hanem filmkészítőként is tevékenykedik a jövőben.

A sikerhez és az ismertséghez hozzátartozik, hogy a nők a lábai előtt hevernek, amit 2022 eleje óta ki is használhat. Mert sokak meglepetésére 20 év után különvált útja gyermekei anyjától. Ettől függetlenül továbbra is család centrikus. De már nem csak megnézi a szép nőket. Igaz, komoly kapcsolatra saját bevallása szerint még nem áll készen.

A Trónok harcában

Akárhogy is, az biztos, hogy vannak női barátnői, mint például Emilia Clarke, akivel a Trónok harcában együtt játszott. Másrészről vannak pletykák melyek szerint a házasságának Amber Heard (igen, Johnny Depp exe) az oka, akivel együtt játszott az Aquamenben. Annyi bizonyos, nagyon sokat harcolt azért, hogy miután kitört a botrány a hölgy válása során, ne dobják ki őt a filmből… És egyes források szerint a szőke ciklonnal való második forgatása után adta be Lisa Bonet a válási papírokat.

Persze az is lehet, mindez csak koholmány, és Jason csak emberbaráti szeretetből és harcos feministaként állt ki kolléganője mellett. Annyi bizonyos minden színésznő, akivel dolgozott rendre azt nyilatkozza róla, hogy aranyszíve van. Ami egyelőre még nem foglalt. Viszont óriási része a gyermekeié, mert mint egyszer mondta: „Életem vásznát a gyermekeim töltik ki.”

Ez is érdekelhet: Aki imádja a minőségi pezsgőt, de turkálóból öltözik – Helen Mirren