„Mindenem odaadom, ha híressé teszel.” – Matthew Perry

A sorozatnak nem voltam nagy rajongója, de azért néztem. Nevettem, jól szórakoztam rajta. Chandler Bing karaktere volt az egyik, amely kettős érzéseket váltott ki belőlem. Valahogy azt éreztem, ez az ember nem csak játszik, a karakter majdnem pontosan olyan, mint amilyen ő a valóságban. 

Matthew Perry 1969. augusztus 19-én született szerelemgyerekként.

Szülei nem töltöttek sok időt együtt, túl fiatalok voltak, így pár év után elváltak útjaik. Matthew sosem tudta kiheverni ezt, úgy érezte, ő csinált valami rosszat. Mikor anyja is, apja is újraházasodott, végleg kicsúszott lába alól a talaj. 

14 évesen már az alkohol, majd a drogok rabja lett. Közben rájött, sok millió ember szeretete kell ahhoz, hogy begyógyuljanak szeretethiányból fakadó sebei, ehhez pedig híressé kell válnia.

Életrajzi könyvében meg is írta: Istenhez fordult, és szó szerint térden állva könyörgött neki: 

„Mindenem odaadom, ha híressé teszel.”

És az alku megköttetett.

Nem egészen egy hónap múlva megkapta a Jóbarátokban Chandler Bing szerepét. 

A karakter illett hozzá, mintha róla írták volna.

A sorozat hihetetlenül sikeres lett, ő mégsem lett boldogabb. Bár millióan szerették szerte a világon, az ő szeretetéhségét semmi nem tudta csillapítani. 

Továbbra is gyötrődött, s ha egy-egy poénon nem nevetett a közönség, szorongani kezdett. Aztán baleset érte, Vicodint írtak fel neki, és ő a fájdalomcsillapító rabja lett. Ekkoriban már neves sztárok is vendégszerepeltek a Jóbaratokban. Julia Roberts – akit Perry csalt a sorozatba – állítólag úgy vállalta a szerepet, hogy kérte, Perry írjon neki egy kvantumfizikáról szóló értekezést. Matthew a kérést teljesítette, így Roberts vendégszereplő lett. Sokak meglepetésére egy ideig egy párt is alkottak.

Bruce Willis is azért lett szereplő, mert elvesztett egy fogadást a Bérgyilkos a szomszédom forgatásán Perry-vel szemben


Mindez hiába volt, Matthew a siker hatására sem tudott az alkohol és a drogfüggőségből kilépni. Gyakorlatilag homályba veszett előtte három évad a sorozatból, egyszerűen nem tudta, mi történt vele abban a három évben.

Aztán elment elvonóra, leszokott, és saját otthonából is rehabilitációs központot csinált. De vége lett a Jóbarátoknak, és ő nem tudott kilépni Chandler Bing árnyékából, ami újra visszarántotta őt. 

Végül olyannyira túlterhelte szervezetét, hogy szétrobbant a végbele. Ekkor két hétre kómába is került, kétséges volt, egyáltalán túléli-e.

Míg mindenki karanténban volt, ő a démonjaival küzdött.

Sikerült újra leszoknia, könyvet írt, amely által mindenki számára világossá vált Chandler szarkazmusa, humora, élete sok hasonlóságot mutat saját életével. Remélte, ez egy jó mód lesz arra, hogy más függőknek segítsen, és talán őt is ismét keblére öleli a világ, vagy legalábbis a Jóbarátok rajongói.

A könyv sikeres lett, ő pedig újra sokat szerepelt, kapott egy új sorozatot is, mégsem lett boldogabb. S 2023. október 28-án mindössze 54 évesen elhunyt, testére otthonában, egy jakuzziban találtak rá. 

Chandler Bing szerepében sok millió embert megnevettetett, és sokaknak segített, hogy megszabaduljanak függőségeitől. Reméljük az örök mezőkön ő is békére és szeretetre talál végre.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.