,,Rendben leszek…” – hírességek utolsó szavai

Ki tudja, mit mondhatott Matthew Perry, mielőtt 54 évesen elhunyt otthonában. Talán valami vicceset a barátokról. Már nem derül ki soha.

Mások utolsó szavai azonban tragikus módon velünk maradtak.

Albert Einstein állítólag fennkölt szavakkal távozott: ,,Megtettem a részem, ideje indulni. Elegánsan fogom csinálni.”, mondta, de ez nem fedi a valóságot. Albert Einstein ugyan elmondta utolsó gondolatait a kórházban, azonban mindezt az anyanyelvén, németül tette. Mivel azonban az éjszakás nővér, aki jelen volt a halál pillanatában, nem tudott németül, a tudós utolsó szavai sosem derültek ki.


Elvis Presley szavai teljesen mindennapiak voltak. Menyasszonyának két egyszerű szót vetett oda, mielőtt a fürdőbe ment, ahonnan aztán már nem távozott.
,,Nem fogok.”, mondta, mikor Ginger arra figyelmeztette, ne aludjon el a fürdőszobában.

Diana hercegnő halála épp olyan hatalmas port vert fel, mint amilyen reflektorfényben töltötte egész életét. A paparazzik által okozott autóbalesetet követően a hercegnő nem halt meg azonnal. Közvetlenül az autóbaleset után Dianának állítólag volt ideje körülnézni, és zavartan megkérdezte: „Istenem, mi történt?” amikor meglátta két másik utas élettelen holttestét a járműben. Ezután vesztette eszméletét és halt meg.


A legendás énekes, Bob Marley mindössze 36 éves volt, amikor 1981-ben meghalt. Utolsó szavai Ziggynek, a fiának szóltak, és a következők voltak: „Pénzzel nem lehet életet venni.”

Heath Ledger színész 2008 januárjában gyógyszertúladagolásban halt meg. Utolsó szavai azt sejtetik, hogy a színésznek nem állt szándékában meghalni. „Katie, rendben leszek”, mondta nővérének, mikor a lány figyelmeztette, hogy ne keverjen össze annyi különböző gyógyszert azért, hogy aludni tudjon. Az azonban tény, hogy tudatosan keverte össze a számtalan gyógyszert, bár a célja nem a halál volt, csupán aludni szeretett volna.

Paul Walker is azon színészek közé tartozik, akik tragikus hirtelenséggel távoztak. A színész mindössze negyvenéves volt, mikor halálos kimenetelű autóbalesetet szenvedett, elvesztette uralmát a gyorsan haladó személyautója felett.

Miközben kilépett egy jótékonysági rendezvényről, hogy elvigye a sportautóját egy gyors pörgetésre, Walker utolsó szavai ezek voltak: „Hé, öt perc múlva visszajövök, rendben?”

1971-ben bekövetkezett halálakor Coco Chanel márkanév volt – valójában akkor már inkább márka volt, mint magánszemély. Chanel egyértelműen tudta, mikor közeleg a vég, bár nagyon előrehaladott kora ellenére nem volt rosszul. Karakteréhez hűen utolsó szavai 1971. január 10-én így hangzottak: „Látod, így halsz meg.”, mondta szobalányának, Celine-nek, és nem sokkal ezután ezt is tette, az ágya halálos ágy lett.


A mentálisan instabil Mark Chapman 1980. december 8-án közelről többször hátba lőtte John Lennont. Utolsó szavairól sokáig azt hitték, hogy a zsigerbe vágó „Meglőttek! Meglőttek!” volt, de később kiderült, hogy az utolsó kimondott szava egy halk „igen” lehetett, amit arra a kérdésre suttogott, hogy ő John Lennon-e.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.