Mogyoróvajas kenyér egy kiló szalonnával vagy tarantula? – celebek, akik bizarr étkezési szokásokkal rendelkeznek

Ha gazdagokról és híresekről van szó, gyakran feltételezzük, hogy kifinomult az ízlésük az élet minden területén, beleértve a kulináris élvezeteket is. Pedig ez nem így van.

Néhány híresség szokatlan és néha bizarr étkezési szokásokkal rendelkezik. De miért is ne tennék?

Merüljünk most el a különc szájízzel rendelkező hírességek világában, a különös kombinációktól a nem mindennapi vágyakig.

Gwyneth Paltrow – tiszta és mindenmentes étkező

Gwyneth Paltrow színésznő és életmódguru szigorú étrenet követ. Gluténmentes, alacsony szénhidrát- és tejmentes diétát követ, de különcségei ezzel nem érnek véget. Bevallotta, hogy élvezi a szokatlan főzeteket, gyakran eszik például kelkáposztát, grapefruit turmixokat és nyers méhpollent. Soha nem eszik feldolgozott élelmiszereket, tejtermékeket, cukrot és sót. Paltrow étkezése „sok zöldségből” áll.

Ismert arról is, hogy több nem szokványos összetevőt, például aktív szenet és goji bogyókat épít bele a napi étkezési rutinjába. 

Elvis Presley: a nem szokványos kombók királya

Elvis Presley szeretett enni, és kulináris sóvárgása épp olyan rendkívüli volt, mint színpadi jelenléte. A legendás rock ‘n’ roll ikon imádta a nem szokványos ételeket. Az egyik leghíresebb kedvence a „bolondok aranycipője” volt, egy szendvics, ami egy kivájt kenyérből állt, tele mogyoróvajjal, zselével és egy egész kiló szalonnával.

Presley másik sajátos kedvence a rántott savanyúság volt és a grillezett mogyoróvajas-banános szendvics. 

Karl Lagerfeld: unortodox diéta

A néhai divatikon, Karl Lagerfeld nemcsak kreatív zsenialitásáról volt ismert, hanem sajátos étkezési szokásairól is. Lagerfeld híresen szigorú diétát követett, ami főként párolt zöldségekből, diétás kólából és steviából állt. Nagyon alacsony zsírtartalmú, nagyon alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyasztott, s ezeket töménytelen mennyiségű kólával öblítette le.

A pletykák szerint idegenkedett a szilárd ételektől, és inkább folyékony halmazállapotban fogyasztotta el az ételeit. Lagerfeld szigorúan tökéletességre törekedett, mindent elkövetett, hogy megőrizze karcsú alakját. Számára a fogyás esztétikai küldetés volt, a divatot „a fogyás legegészségesebb motivációjának” nevezve.

Angelina Jolie: a rovarrajongó

A neves színésznő és humanitárius Angelina Jolie meglepő módon vonzódik a rovarok íze iránt. Jolie elmondta, hogy gyermekei szívesebben esznek tücsköt, mint chipset. Be is építette a tücsköket az étrendjükbe, és fehérjeforrásként használja fel olyan ételekben, mint a fokhagymás és sós rántott tücsök. Van a gyerekek között, amelyik a skorpiót is megeszi. Jolie igyekszik finoman elkészíteni a rovarokat.

Jolie fenntartható táplálékforrások mellett a nem szokványos fehérjelehetőségek felfedezését is preferálja.

@wickedjolie

angie and her kids eating tarantulas and scorpions #angelinajolie #fyp #tarantula

♬ Castaways – The Backyardigans