A kutatók azt javasolják, az orvosok kezdjenek vibrátort felírni a nőknek

Azt tudtuk eddig is, hogy a vibrátor remek eszköz arra, hogy kielégülést nyújtson az egyedülállók számára, vagy feldobja a házaséletet. Mostanra azonban kutatások azt is igazolták, hogy számos egészségügyi előnye is van a használatának.

Alexandra Dubinskaya, a világhírű Cedar-Sinai Medical Center kórház egyik vezető nőgyógyásza, és az általa vezetett kutatócsoport vizsgálatai számos egészségügyi előnyét igazolták a vibrátor rendszeres használatának. A The Journal of Urology című folyóiratban megjelent cikkükben a csoport írt a nők vibrátorhasználatának egészségügyi hatásairól, és arról is, hogy miért lenne itt az ideje annak, hogy a vibrátort orvosi terápiás eszköznek tekintsék.

Már korábbi kutatások is sugallták, hogy a nők által végzett gyakori önkielégítés pozitív hatással lehet az egészségre, mind fizikailag, mind szellemileg. Az új kutatás további pozitív előnyökre is felhívta a figyelmet.

Elemzésük szerint a vibrátor rendszeres használata erősítette a medencefenék izmait, javított annak egészségén, csökkentette a szeméremtest fájdalmát és az általános szexuális egészség javulásához vezetett. A rendszeres vibrátorhasználattól javult az inkontinencia, csökkent a menstruációs fájdalom és a stressz, valamint jobb alvást is eredményezett.

A rendszeres maszturbációnak további előnyeként vibrátor használata lerövidíti az orgazmus eléréséhez szükséges időt, és segít többszörös orgazmus elérésében is. 

A kutatók tehát arra a következtetésre jutottak, hogy a vibrátorok nem csak szexjátékok, hanem terápiás eszközök is. 

Ez pedig – mutattak rá – azt vetíti előre, hogy itt az ideje, hogy a nőgyógyászok elkezdjenek vibrátort felírni betegeiknek. 

nyitókép: Image by Freepik

forrás

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.