Egy kiegyensúlyozott férfi – Hugh Jackman

Félénk és félős gyermek volt, akit magára hagyott az anyja. Apja nevelte fel, akitől sokat tanult. Ugyanaz a nő volt a felesége több, mint 27 évig és kilencszer játszotta el a Farkast csak az X-Men sorozatban. Nem lehet azt mondani rá, hogy hamar megun embereket, szerepeket.

Igaz, ha ránéz az ember lánya az 1968. október 12-én született Hugh Jackmanre, egy nagyon erős, kiegyensúlyozott férfit lát, aki pontosan tudja, hogy mit és kit akar az életében.

Angol szülők gyermeke, akik születése előtt Ausztráliába emigráltak. Nyolc évvel később az anyja visszaköltözött szülőhazájába. Vitte Hugh két nővérét is, de a fiú másik két nővérével apjával maradt Sydney-ben. A kisfiút persze megviselte anyja távozása. Félt a sötéttől, a magasságtól, és a gyors autóktól is. Aztán minden félelmével szembenézett és a Kardhal című filmhez már kaszkadőr leckéket vett.

Tinédzserként pedig még ügyvédnek készült, aztán mégis újságírónak tanult. Az egyetemen derült ki róla, hogy a musical műfajában brillírozik. Na persze, aki tud zongorázni, gitározni és hegedülni, annak a zenés műfaj a vérében lehet. Az már más kérdés, hogy énekelni a mai napig nem szeret.

Mégis arra vette az irányt, és hamarosan egy musicalben találta magát. Onnan aztán nem sok időnek kellett eltelnie, hogy egy tv-sorozatban is debütáljon. A Corelli című alkotás meghozta számára a boldogságot is, mert beleszeretett partnerébe, Deborra Lee Furnessbe, és hamarosan összeházasodtak. A sorozat 10 részt ért meg csupán, de az ő kapcsolatuk máig töretlen.

A karrierje is szárnyalni kezdett. Hugh egy musicallel Londonban is fellépett. Itt felfigyelt rá egy filmrendező, aki a szinte ismeretlen színészt az X Men sorozat első szuperhősévé, a Farkassá tette. Ezzel Jackman be is robbant a köztudatba, és Hollywood befogadta őt. De azért ő hű maradt a zenés műfajhoz is, s a Broadway színpadán is játszott.

Ez utóbbi helyen olyan nagy sikerrel, hogy Tony-díjat is nyert.

A filmszakma is jónak találta, így a Nyomorultak filmes verziójára is beválasztották szereplőnek. Jean Valjean eljátszásáért Oscar-díjra is jelölték, amit nem nyert meg. Helyette bezsebelt sok más díjat.

Közben persze a Farkast is játszotta tovább. Összesen tizszer alakította a legyőzhetetlen hőst. Pedig az életben megsebzett volt, mert feleségével hiába próbáltak családot alapítani, Debbie mindkét terhessége szomorú véget ért. Nem adták fel, és végül két gyermeket adoptáltak.

Hogy viszonylag könnyen tudták venni az akadályokat talán azért is lehetséges, mert Hugh erősen spirituális beállítottságú. Filozófiai iskolába is járt és rendszeresen meditál. Létrehozott egy kávézóláncot is Laughing Man Coffee néven. A cég nagy részének bevétele karitatív célokra megy el.

Persze nem kell aggódni, azért Hugh-nak is marad mit a tejbe aprítania, hiszen még mindig keresett színész. S Ryan Reynolds is rávette, hogy legyen újra Farkas, s emelett sci-fi- is életrajzi filmekben is játszik. Reméljük, még sokáig megteheti, mert bőrrákban szenved és már kétszer megoperálták.

De a mindig mosolygós Hugh azt mondja, bár fél a haláltól, ő küzd, mert van kiért és miért életben maradnia, akkor is, ha feleségével 27 év után elváltak.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.