3 dolog, amire egy magára adó nő költ

Minden nőben benne van a vágy, hogy csinos, ápolt, nőies legyen. Ehhez azonban sok mindenre van szükség. Ki kell alakulnia a saját stílusnak, ami sokkal több mindenből áll, mint az öltözködés, a smink és a haj. Az elegancia, az ápoltság ugyanis korántsem csak a külsőségeken múlik.

Gondoljunk csak bele: ha tapétát ragasztunk az egyenetlen falakra, a lakás biztosan nem kapja meg a tökéletes megjelenést. Így van ez az emberrel is.

Mire kell tehát odafigyelnie egy magára adó nőnek?

Például az…

Egészségére
Hiába az alapozó, ha valakinek problémás a bőre. Olykor egy kilónyi festék sem rejti el a hibákat, bőrgyógyászra van szükség. Hiába a legmenőbb samponok, balzsamok, ha rettenetesen hullik a haj. Ilyenkor csak egy trichológus segít. Minek a rúzs, ha a száj fogorvosért kiált. Az arcszín javításának reményében dörzsölhetünk ugyan krémeket a bőrünkre, ha a probléma az egészségtelen táplálkozás, akkor érdemes először átértékelni a hűtőszekrény tartalmát és az étkezési szokásokat.

A kozmetikumok a segítőink. Segíthetnek elérni az ideált, de csak ha jók az alapok. Ezért egy magára adó nő a tucat alapozó és korrektor helyett inkább a következőkre költ:

  • a speciális problémákat (haj, bőr, fogak) megoldó szakemberekre;
  • egészséges ételre, vitaminokra;
  • masszázsra és pozitív élményekre (beleértve a gyógyfürdőt, a kényeztető női szalont vagy a sétát egy jó társaságban, gyönyörű helyeken, és mindent, ami ellazít és egy kicsit boldogabbá tesz minket).

A testtartására, járására, mozdulataira is odafigyel
Az ápoltság és nőiesség a könnyedséggel, simasággal, kényelemmel társul. A rángatózó mozdulatok, a görnyedt tartás, a hirtelen gesztusok, a trappoló vagy csoszogó járás természetesen elveszi a szépségünket.

Vannak olyan tanfolyamok, amik a gyönyörű mozgást tanítják, de lehet járni táncra vagy jógára – mindkettő segít megismerni a saját testünket, ezáltal remek tartást is tanít. Segíthet még a masszázs is, hiszen sokszor azért nem jó a tartásunk, mert valami fáj.

A hang és a szép beszéd is fontos
Sajnos napjaink kommunikációja nagy részben a világhálón zajlik, és még így sem tud mindenki rendesen írni – beszélni azonban még kevésbé. Minden készséget folyamatosan képezni kell, és mivel nincs kivel beszélnünk, a beszéd készsége szép lassan elveszik. Pedig egy magára adó nő szépen kommunikál. Kellemes hangon, éles hangok nélkül, halkan de egyértelműen.

A jó könyvek növelik a szókincset, a nyilvános beszéd és a hangtanfolyamok pedig segíthetnek a beszéd készségének tökéletesítésében. És természetesen fontosak a hűséges barátok is – hogy legyen kivel beszélgetni.

EZ IS ÉRDEKELHET:


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.