Az ápolatlan nő hat ismérve Christian Dior szerint

Christian Dior francia divattervező úgy vélte, nincsenek csúnya nők. Csak olyanok vannak, akik nem tudják, hogyan kell hangsúlyozni szépségüket. Vallotta, hogy vannak olyan dolgok, amikre egy magára adó nőnek mindenek felett oda kell figyelni, különben ápolatlannak tűnik. Ezeket össze is szedte hat pontban.

De mi az a hat részlet, ami ápolatlanná tesz egy nőt?

Mosatlan haj

Coco Chanelhez hasonlóan Christian Dior is úgy vélte, hogy a zsíros haj a legrosszabb dolog egy nő küllemében, ez az, ami legjobban elronthatja a nő kinézetét. Sőt, kimondottan tiszteletlenségnek tartotta másokkal szemben. Úgy gondolta, egy igazi hölgy ebben feltétlenül ad magára.

Káromkodás

A nőiesség az, amit hangsúlyozni kell a megjelenésben, vallotta Dior. És ez nemcsak a ruházatra vonatkozik, hanem a kommunikáció módjára, a viselkedésre is. Még ha egy nő elegáns ruhában van, akkor sem lesz nőies, ha vulgárisan kommunikál, vagy ami még rosszabb, trágárságot mond.

Rossz méretű ruhák

Christian Dior úgy vélte, hogy egy nő elveszíti kifinomultságát, ha helytelenül öltözködik. Különösen a nem megfelelő méretű ruhák – amik nem illeszkednek jól az alakhoz – rontják el egy nő megjelenését. Vallotta, hogy a ruházatnak ideális esetben hangsúlyoznia kell az alak méltóságát, és el kell rejtenie hibáit.

Elhanyagolt cipők

Christian Dior azt mondta: „Sok nő úgy gondolja, hogy a cipő nem olyan fontos, de a hölgy eleganciájának valódi bizonyítéka az, amit a lábán visel. „

Ápolatlan kezek

A kezek minden nő névjegykártyája. Elárulják a kort, és megmutatják, mennyire törődik a nő magával. A kézbőrnek mindig simának, a körmöknek tisztának kell lennie. Minden körülmények közt.

Kopott sarok

Nem szabad megfeledkezni a lábról és a sarkakról sem. Nyáron nyitott cipőt, ruhát és szoknyát hordanak a nők, ezért fontos, hogy a láb és a sarok mindig ápolt legyen. Repedezett sarok, gondozatlan láb egy igazi nőnél nem fordulhat elő.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.