Lásd magad gyönyörűnek – ne a varázsitalokban, csakis magadban bízz

Számtalan eljárás, kozmetikai termék, bájital kecsegtet azzal az ígérettel, hogy szép lehetsz használatával. De nézzünk szembe a ténnyel: nincsenek varázsmegoldások arra, hogy vonzónak érezd magad és annak is látszódj. Hiába próbálsz ki ezer dolgot, amíg te nem látod magad szépnek, semmilyen varázsszer nem segíthet.

Szeretnél szép lenni? Ha a válasz igen, érdemes megfontolni ezt az öt pszichológiai tippet, amik valójában megváltoztatják azt, ahogyan látod magad. Belülről kifelé működnek, és egy életen át kitartanak.

A szépség nem csak külsőség, hanem pszichológiai is
Sokan úgy tekintünk a szépségre, mint külsőségre. A kutatások azonban azt mutatják, hogy amit vonzónak vagy nem vonzónak tartunk, az sokkal bonyolultabb dolog: részben objektivitás, részben szubjektivitás. Vannak gyönyörű nők, akik sosem látták magukat szépnek, és vannak olyan nők, akik talán nem tekinthetők klasszikus szépségeknek, mégis önbizalmat sugároznak. Amitől egy nő vonzó lesz, az sokkal több, mint külsőség és látszat.

A szépség elérhető 
Ha foglalkozunk magunkkal – edzünk, helyesen étkezünk és jól alszunk, jobban érezzük magunk. Egyszerű, józan dolgok ezek, amik tényleg működnek. Ha vigyázunk magunkra, erősebbnek érezzük magunkat és többet mosolygunk, így pozitívabb interakciókat folytatunk másokkal. Erőfeszítést igényel az egészséges étrend betartása, a rendszeres edzés, a bőrünk napi ápolása, az egészségesebb ételek fogyasztása és az alkoholfogyasztás korlátozása. A kutatások azonban azt mutatják, hogy az eredményeket belülről és kívülről egyaránt lehet érezni.

Az énkép változhat
Az énkép nem egy csendéletkép önmagunkról, ami mindig ugyanaz, sokkal inkább egy folyton változó élmény. Az, hogy hogyan látjuk magunkat, rugalmas és alakítható. És ha megértjük, hogy az énkép fejlődhet, akkor intézkedéseket tehetünk a fejlesztésére. A szépség nem csak annyi, hogy külsőleg törődünk magunkkal – a siker akkor érhető el, ha megértjük, hogy az önmagunkkal való törődéshez hozzátartozik a szépségről alkotott gondolkodásmódunk megváltoztatása is.

A szépség a szemlélő „én”-jében van 
A tükrök felületesen mutatják, hogyan nézünk ki. A tükörképen túl az is fontos, akik vagyunk. Mert akik vagyunk, az több, mint ami a tükörben látszik. Lehetőségünk van megváltoztatni a belső lencsét, amin keresztül nemcsak magunkat, hanem másokat is látunk, így nem leszünk annyira kritikusak sem magunkkal, sem másokkal szemben.

Az életkor csak egy szám
Egy adott számnak nem sok köze van ahhoz, hogy mennyi idősnek érezzük magunkat, vagy mennyinek nézünk ki. Minden azon múlik, mi mit sugárzunk, mi hogyan érzünk.

A szépség, és az, hogy mi magunk szépnek érezzük magunkat egy pszichológiai és fizikai folyamat, nem csak egy kép, ami a tükörből néz vissza ránk. És az, hogy szépnek lássuk magunk, csakis rajtunk múlik. Senki máson.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.