Egyetlen olcsó és hatékony módszer elegendő ahhoz, hogy szépnek lásd önmagad

Használhatsz sminket, vehetsz szép, az alakodnak megfelelő ruhákat a boltban, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Kipróbálhatod a méregdrága arckrémet, amely ragyogást és örök fiatalságot ígér neked. Már persze, ha a pénztárcád engedi.

De tudod, hogy van egy sokkal olcsóbb módszer is, hogy jól érezd magad a bőrödben? Igaz, ezt nem lehet megvenni a boltban, – néhányunktól komoly erőfeszítést is igényel – mégis, a legjobb módszer, hogy ragyogj az az, ha van önbizalmad. 

Bizony, a kellő mennyiségű és egészséges önbizalom szebbé tesz és segít abban is, hogy szeresd azt, aki vagy.

Image by pressfoto on Freepik

Vannak napok, amikor semmi sem jó. Hatalmas karikák vannak a szemeink alatt, nyúzottak, és túl hajszoltak vagyunk. Ilyenkor – hogy még rosszabbul legyünk – hajlamosak vagyunk összehasonlítani magunkat másokkal. „Bezzeg Ildi milyen jól néz ki ma is, pedig neki is van két gyereke” és így tovább. Hagyjuk ezt abba sürgősen! Nem vezet sehova. Ráadásul még jobban elcsúnyulunk tőle. 

Fókuszáljunk pozitív dolgokra! 

Minél több negatív gondolat ötlik fel bennünk, annál rosszabbul fogjuk érezni magunkat. Minél többször szajkózzuk, hogy mennyi hiányosságunk van, az annál jobban kiül az arcunkra. És mások is azt fogják gondolni rólunk, amit mi magunkról közvetítünk. 

Fordítsuk ezt meg! 

Mosolyogjunk a tükörképünkre. Találjuk meg azokat a testrészeinket, amelyeket szépnek találunk (de, mindenkinek van ilyen). Aztán emlékeztessük magunkat, jó, hogy azok vagyunk, akik, vagyis önazonosak, akiknek vannak hibái, de vannak erősségei is. 

Ne engedd, hogy mások mondják meg neked, hogy ki vagy!

A mentális szépség a legszebb mind közül, nem véletlenül. Hiszen a testi szépség szubjektív, mindenki mást lát szépnek, de azt az embert, akinek van önbizalma mindenki kellemes embernek ítéli meg. 

Nem véletlen, hogy az önbizalommal rendelkező emberek sikeresebbek az önbizalomhiányos társaikhoz képest. Pozitív kisugárzásuk eleve szebb képet fest róluk, szívesen állnak velük szóba az emberek mind a magán- mind a szakmai életben.

A világ számára is látható, hogy ki vannak békülve magukkal.

Ehhez nincs szükség a klasszikus értelemben vett szépségre. Hiszen a legszebb emberek szépsége belülről fakad. Képesek szeretni magukat és nem hagyják, hogy a világ befolyásolja hogyan lássák önmagukat és erre, kis gyakorlással mi is képesek lehetünk.  

kiemelt kép forrása: Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.