Valentin-nap egyedül? Hát persze!

A Valentin-nap sokaknak az év egyik legrosszabb napja, mivel egyedül töltik, szingliként, pár nélkül. Érthető, hogy rossz érzéseket ébreszt bennük, hiszen ilyenkor mindent ellepnek a szívecskék, a szerelmes üzenetek. Amerre néznek, a szerelem kézzelfogható. Az egész olyan, mint egy nagy rózsaszín vattacukor, amiből ők kimaradnak.

Épp ezért nem kellemes számukra ez a nap, még akkor sem, ha tudják, nem az határozza meg valaki értékét, hogy párkapcsolatban él, esetleg házas vagy sem!

És egyébként is, ki mondta, hogy a Valentin-nap csak párban jó?

Ez a nap a gondoskodásról, a szeretetről, az emberi kapcsolatok megerősítéséről is szól, így annak sem kell bezárkóznia február 14-én, akinek nincs párja.

Tökéletes alkalom, hogy pár híján mindenki önmagát vagy a szeretteit lepje meg valamivel. Ilyenkor mindenki megveheti, amire régóta vágyott, vagy szervezhet egy olyan programot -akár egyedül, akár barátokkal- ami eltér a megszokottól. Megannyi szórakoztató program megvalósítható Valentin-napon egyedül, pár nélkül is! 

Tippek egyedülállóknak:

Tehát, ha valaki szingli, ne búslakodjon: nyugodtan lepje meg magát a kedvenc parfümjével, egy rég vágyott ruhával, cipővel, egy jó könyvvel, vagy egész egyszerűen látogasson el a kedvenc üzletébe nézelődni, vásárolgatni. Ez a nap legálisan kihasználható plusz egy alkalom, hogy minden egyedülálló önmagát lepje meg bármivel, ami örömet szerez neki, boldogságot okoz a számára.

Tökéletes alkalom egy kényeztetéshez is ez az időszak. Egy jó kis wellness nap, egy spa élmény, vagy egy szépítő fodrász-kozmetikus-manikűrős kör megfelelő program lehet egyedül, de barátokkal is. Ha most nem fér bele az időbe vagy a költségvetésbe, akkor meg kell otthon gyújtani néhány gyertyát, betenni valami zenét és egy habbal teli kádba nyugodtan, bűntudatmentesen el lehet merülni.

Egy finom pizza és egy jó film, vagy könyv társasága is élvezetessé teheti a szerelmesek napját. Nem kell más csak néhány finom falat és egy jó vígjáték vagy egy izgalmas horror, és máris nagyszerűen elterelődik az ember figyelme a Valentin-napról.

Aki kimozdulna otthonról, elmehet egy erre a napra tervezett buliba. Egy remek görbe este tánccal és barátokkal felejthetetlen élményt nyújthat – és akár még új ismeretségeket is hozhat. Ez egyértelműen izgalmasabb, mintha az ember otthon szomorkodna egyedül.

Legyen ezen a napon a barátoké, a nevetésé, a mozgásé a főszerep. Félre a szomorkodással! Jöjjön inkább egy jó kis kártyacsata, mozizás, bowling vagy más izgalmas program – a lényeg, hogy csak vidáman!

A Valentin-nap csak egy ugyan olyan nap, mint a többi, ha ünnepeljük, ha nem. Nem kell senkinek nyomorultul éreznie magát miatta. Sőt, eggyel több alkalom arra, hogy örömet szerezzünk valakinek. Ha nincs párunk, szerelmünk, akkor ez a valaki nyugodtan lehet a családunk, a barátaink, szeretteink is.

Mayerné Répási Adrienn

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.