A női szépség záloga a ragyogó bőr

Hogy mitől lesz egy nő igazán szép? Sok mindent válaszolhatnánk a kérdésre, de a titok talán két dologban van: a mosolyától és attól, ha ragyogóan szép a bőre.

A gyönyörű, egészséges arcbőr titka pedig egy jól kialakított bőrápolási rutin, kiváló minőségű termékekkel. És a rendszeresség.

Alább szponzorált tartalmat olvashattok.

Nem kell bonyolult, számtalan lépésből álló rutint alkalmazni ahhoz, hogy az arcbőr szép legyen, csupán egy kis odafigyelés kell, hogy megismerjük bőrünk típusát. Tudnunk, hogy milyen az elsődleges bőrtípusunk (normál, zsíros, száraz, kombinált), mik a másodlagos gondjaink (érzékeny, vízhiányos, öregedő, aknés, esetleg rosaceás a bőrünk), s ezek ismeretében alaposan átgondolva kiválasztanunk a számunkra tökéletes termékeket.

A bőrápolási rutin két részből áll: reggel a bőrünk védelmére érdemes összpontosítanunk, míg az esti bőrápolás célja a bőr táplálása és stimulálása.

Egy alapvető rutin 3 lépésből áll; reggel és este is szükséges a tisztítás, a bőrápolás egy jó tonikkal vagy szérummal, és feltétlenül szükséges egy kiváló hidratáló krém használata is.

Milyen a jó hidratáló krém?

Mindig fontos a bőrtípusnak megfelelő krémet választani, és a legjobb, ha a termék természetes alapanyagból készül. A választásnál érdemes odafigyelnünk arra, mit tartalmaz a krém, hiszen a kozmetikumnak kompatibilisnek kell lennie az arcunkkal, hogy jól fel tudjon szívódni.

Véleményem szerint egy jó krém elsősorban természetes anyagokból áll, azaz hidegen sajtolt növényi olajokból, virágvízből, gyógynövénykivonatokból. Választásnál érdemes megismerni az összetevők listáját, és azokat keresni, amik növényi olajat, növényi kivonatot tartalmaznak. Ha lehet, kerüljük el a vegyi anyagokat. A természetes anyagokat tartalmazó krémek, mint amilyen a Rózsa elixír arckrém, azért jobbak, mert a szerkezetük jobban hasonlít a bőr saját szerkezetéhez, ezáltal jobban tud benne hasznosulni

– árulta el Bárdos Eszter, az Eszterkrém kozmetikum manufaktúra tulajdonosa.

Másik fontos szempont a krémek választásánál az olajtartalom. Lényeges, hogy olyan olajokat tartalmazzon a krém, ami hideg sajtolással készült, így megmaradtak benne az eredeti növény/mag hatóanyagai.

Abból a szempontból is fontos az olaj „milyensége”, hogy mennyire zsíros fajta, és milyen hatóanyagokat tartalmaz. Teljesen más fajta olajok tesznek jót egy száraz, zsírhiányos állapotú bőrnek, mint egy kevert vagy egy zsíros bőrállapotnak.

Bármilyen meglepő, nem minden olaj „zsíros érzés” a bőrön, és szinte minden bőrállapotnak megvan a tökéletes bőrápoló olaja. Például a közismert olíva olaj rettentően zsíros, így csak a nagyon száraz bőr tudja jól tolerálni. Ellenben a jojoba olajat (ami valójában egy viasz) szinte minden, még a zsírosabb bőr is jól tolerálja. Azonban véleményem szerint nem érdemes magában használni, hanem mindig keverékben lesz a legjobb a bőrnek. Ez érvényes a hidratáló krémekre is: az a jó, ha egyszerre több fajta hidegen sajtolt olajat is tartalmaz. Természetesen itt sem jó átesni a ló túloldalára, mert ha több, mint 5-6 féle olaj van egy krémben, akkor valószínű, hogy olyan kis mennyiség jut 1-1 olajból, hogy nem tudja kifejteni a jótékony hatását

– tette még hozzá Bárdos Eszter.

A bőrápoló rutin során érdemes arra is gondot fordítani, hogy a kiválasztott és használt készítmények egyetlen bőrápoló család termékei legyenek. Ha valaki leteszi a voksát a természetes alapanyagból készült hidratáló krémek mellett, annak érdemes arctisztítót és bőrtápláló szérumot is olyat választani, ami hasonlóan természetes alapanyagú.

Címlapkép: Image by cookie_studio on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.