Túlélt cápatámadást, repülőszerencsétlenséget és egy betegség miatt soha nincs idős barátnője – Kevésbé ismert tények Leonardo DiCaprioról

Amikor édesanyja egy da Vinci képet nézett a múzeumban, akkor rúgott először a pocakjában növekvő magzat. Ő ezt jelnek vette, így fiát a nagy mester után nevezte el, pedig ez akkoriban nagyon szokatlan névválasztás volt. Úgy hitte, ez is azt mutatja, fiára fényes jövő vár. Igaza lett.

Az 1974. november 11-én született Leonardo Wilhelm DiCaprio egyike a legkeresettebb és legelismertebb színészeknek.

A kis hippi – Családi háttere, identitása

Apja olasz származású underground képregény rajzoló volt. Anyja német származású titkárnőként dolgozott. Igazi hippik voltak, a szó szoros értelmében.  Aztán szerelembe estek, összeházasodtak, de Leó születése után egy évvel elváltak.

Közös felügyelettel nevelték Leót, és a kisfiú sok jó és rossz dolgot látott. Los Angeles egy olyan negyedében élt anyjával, ahol crack használók voltak minden sikátorban. Amikor A kosaras naplóját forgatta, Leo ebből az élményből is tudott karakteréhez inspirálódni.

Apjával nyaranta hippi fesztiválokra és iszap birkózásokra járt. Olyan illusztris barátai voltak az idősebb DiCaprionak, mint a beatknik költőként is ismert Allen Ginsberg.

Mivel két nemzet leszármazottja, kicsit beszéli az olasz és a német nyelvet.


Kate Winslet és a többiek – Színészi pálya, barátságok

Ilyen közegben nem csoda, hogy Leo hamar önmagára talált, és kijelentette, színész akar lenni. 5 évesen már kamerák elé állt, egy reklámban szerepelt, majd anyja folyamatosan vitte őt szereplőválogatásokra. Kitartásuk megtérült.
400 jelentkező közül beválogatták az Ez a fiúk sorsa című filmbe, Robert de Niro mostohafia szerepére. A mai napig mentorának és barátjának tartja a színészóriást.

Első ízben 19 éves korában jelölték Oscar-díjra, amikor a Gilbert Grape című filmben játszotta Johnny Depp mellett az értelmi fogyatékos öcsit. Akkoriban ő maga egyébként az obszesszív-kompulzív zavarral küzdött (kényszeres viselkedés, pl; minden rágógumira rá kellett lépnie az utcán,) amit aztán úgy tűnt kinőtt.

Aztán jött a Rómeó és Júlia, majd a Titanic, és egy életre szóló barátság vette kezdetét közte és Kate Winslet között. Ők ketten nem mellesleg fizették az utolsó Titanic túlélő kórházi és szociális otthoni ellátását, mert neki nem volt rá pénze.

Ekkor vette kezdetét a Leo mánia is. Valósággal sokkolta, mikor egy csapat tinilány a Louvre-ban üldözni kezdte. – És ez még csak a kezdet volt.

Örökbefogadás, karitatív munka

Leonak mindig is nagy szíve volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy amikor a Véres gyémánt című filmet forgatta, több árvaházat meglátogatott, és örökbe fogadott egy árva kislányt Dél-Afrikában. Nem vitte magával haza, de taníttatta, és jó körülményeket biztosított számára. (És igen, számtalanszor elmondta már, hogy szeretne családot.)

Ez volt az a pont, amikor végleg vegetáriánus és elkötelezett környezetvédő is lett. Ő az egyik leghangosabb szószólója annak, hogy mekkora bajban van a Föld. Forgatott egy dokumentumfilmet Az utolsó óra címmel. Alapítványa van, amely a környezetvédelemmel és állatvédelemmel foglalkozik.

A Covid alatt az áldozatok családját is patronálni kezdte.

25 évesnél öregebbel nem – Mentális zavar

Amikor az Aviátorban játszott, a gyermekkorával hátrahagyottnak hitt obszesszív-kompulzív zavara újra indukálódott. Terápiára járt, gyógyszereket szedett rá, és feltehetően ma is harcol vele. Akkoriban vette kezdetét nála a nőkkel való sokat vitatott kanosszajárása is. Köztudott, hogy eddig minden kapcsolata véget ért akkor, amikor a barátnő betöltette a 25. évét. A kényszeres viselkedés és magatartászavar esetenként kihathat a beteg partnerkapcsolataira, intim életére is, például, mert egy visszatérő gondolat van a fejében. Van, aki folyton azt érzi, a vonat elé kell vetnie magát, ezért minél messzebb áll meg a vágánytól.

Van, aki úgy érzi, nem elég jó egy felnőtt kapcsolathoz, vagy a másikhoz, s úgy kezd viselkedni, hogy a másik végül elhagyja.

Unalmas, drog nélküli élet, vegetarianizmus

Akárhogy is, az biztos, hogy ez a színészi teljesítményén nem látszik. Még arra is képes volt, elkötelezett vegetáriánusként, hogy nyers szarvasmájat egyen A visszatérő című film forgatásán. Nem csoda, hogy végre megkapta az Oscar-díjat.

Nagyon figyelj oda azokra az emberekre, akik nem tapsolnak, amikor nyersz.


Sohasem használt drogot, ezért a Wall Street farkasában a drogos jelenetekhez szakemberrel konzultált, és a Yotube-n sok valós videót nézett alkoholos és drogos befolyás alatt álló emberekről. Hét hónapon át ” orrvérzésig” gyakorolta, hogy jól menjen. Bár nála fele annyira híres színészek is visszautasították a legkevésbé se kedvelhető főszerepet, őt vonzotta, és kitűnően eljátszotta.

Bármit csinál, abban benne van a szíve. E-cigit szív, ritkán iszik, drogokat nem használ, igazán a munkáján kívül a környezetvédelem érdekli. Egy újságíró egy interjú után egyenesen unalmasnak írta le őt. Pedig valószínűleg csak arról van szó, amennyire lehet – és hagyják- Leo védi a privát szféráját, kisebb- nagyobb sikerrel.

Igazi túlélő – Verekedés, szerencse és illusztris bandatag

2005-ben egy modell széttört a fején egy üveget. Leo több öltéssel megúszta, a nő két év börtönbüntetést kapott. Az egész abból indult ki, hogy a modell összetévesztette öt ex barátjával…

Egyébként nagy túlélő, szó szerint. Pár öltéssel megúszott egy cápatámadást. És egy repülőbalesetet is.

Akármit csinál a tehetsége mellett, még szerencsés is. A nők az ölébe hullnak. Az 90-es években tagja volt a „Csajmágnesként” elnevezett bandának, akik arról voltak a híresek, hogy végigbulizták, csajozták a 90-es éveket.

Ma már kicsit nyugodtabb életet folytat. A munkában még mindig 100 százalékot nyújt. Mégis azt mondja: „Nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan sok mindent elérhettem, amiről fiatalként álmodtam. De a nap végén – és ezt komolyan mondom – nem számít semmit a hatalmas vagyon vagy a siker. Mert ezek nem tesznek boldoggá, amikor lefekszel.”

Reméljük ez nem azt jelenti, hogy nem érzi jól magát a bőrében. 

EZ IS ÉRDEKELHET: