Nem mások határozzák meg, mennyit érsz

A fenti mondatot tartsd észben, ne feledd soha! Csak gondolj bele, mennyi szeretetet, időt, és energiát adsz másoknak. Már csak azért is, mert ezek határozzák meg igazán ki vagy te. Ha túl sokat adsz magadból olyanoknak, akik nem érdemlik meg, nem viszonozzák azt, amit kapnak tőled, vagy akik nem értékelnek téged semmire igazán, akkor az önbecslésed nincs a helyén.

Hiszen, ha az alapján értékeled magad, ahogy mások bánnak veled, mi több, mások miatt kétségbe vonod értékességed, akkor nem tiszteled magadat eléggé. Pedig az egyetlen, aki meghatározhatja értéked, te magad vagy. Nem az a férfi, aki összetörte a szíved. Nem a becsmérlő főnököd. Még csak nem is egy hamis barát.

Csakis te!

Ezért is kell elengedned egyszer és mindenkorra azokat, akik összetörték szívedet, akik nem bántak veled elég jól, akik nem tiszteltek téged. Főleg, ha ez testi/ lelki fájdalommal járt, amire legyintettél vagy letagadtad még magad előtt is.

Hidd el néhány hét alatt jobban leszel, ha a mérgező emberektől búcsút veszel.

Ha magad mögött hagyod a múltat az életedbe olyanok érkeznek, akik szeretnek, tisztelnek és jól bánnak veled. Akik értékelnek és támogatnak majd téged.

Te határozod meg értéked mértékét azáltal, hogy mit engedsz meg másoknak. Te határozod meg milyen értékes vagy azzal, ahogyan arra reagálsz, amikor valaki fájdalmat okoz neked. Te határozod meg a választásaiddal, és azzal, hogy mennyire állsz vagy épp nem állsz ki magadért, ha valaki ” harcolni” kényszerít.

Vagyis a jóváhagyásod nélkül senki sem becsülhet le téged.

Ezért is fontos, hogy ne mások határozzák meg értéked. Ezért nem befolyásolhat, hogy mások milyennek látnak téged. Ne érd be kevesebbel. Tudd mennyit érsz! Tiszteld magad annyira, hogy elengeded életedből és szívedből azokat, akik nem értékelnek eléggé.

Mindig van egy választásod.

Megválaszthatod mit engedsz, vagy nem engedsz meg másoknak. Megválaszthatod milyen embereket szeretnél magad köré engedni. Te szabályozod az életedet. Vagy, ha úgy jobban tetszik, te vezeted életed buszát, másnak nem adhatod át a kormányt.

Már csak azért sem, mert nálad jobban senki nem tudja mennyit érsz valójában.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.