Van olyan fájdalom amely újra definiálja az egész életet

Vannak olyan fájdalmak, amelyek a lelket sebzik, de a testen nincs nyomuk. Vannak könnyek, amelyek a szívünkbe hullnak, míg szemünk száraz marad. Az élet része a fájdalom, akár tetszik akár nem. Előbb vagy utóbb ér minket veszteség, összetörik szívünk.

A jó hír az, hogy a megtapasztalt és leküzdött fájdalom által erősebbek és együttérzőbbek leszünk. S még jobban fogjuk azokat szeretni, akik önként maradnak az életünk részei.

Amikor az ember túl van egy nagy lelki megrázkódtatáson másként tekint a világra. Az emberekre is, és együttérzőbbé válik azok iránt, akiket szenvedni lát. Hamarabb nyújt segítő kezet, mert tudja egy jó szó és erős váll milyen sokat jelent annak, aki nehéz periódusban van.

A megtapasztalt fájdalom hatására jobban megbecsüli barátait, családját, szerelmét. Már nem veszi természetesnek az embereket maga körül. Inkább támaszt nyújt azoknak, akik őt is támogatták akkor, amikor rászorult.

Vagyis a fájdalom megtapasztalása után közelebb kerül szeretteihez.

Úgy általában is átgondolja emberi kapcsolatait. Más perspektívából tekint rá a világra, az életre, a körülötte lévőkre. Nem pörög napokon át apró bosszúságokon. Inkább igyekszik minél gyorsabban elengedni azokat. Mert már tudja, az idő véges, és túl drága ahhoz, hogy haraggal a szívében létezzen. (Főleg olyanokkal szemben, akik nem törték össze szívét „csak” borsot törtek az orra alá.)

Erősebbé is válik ezáltal. Jobban felkészül fejben és lélekben a nehéz helyzetekre. Már tudja magáról, hogy a legnagyobb vihar is elmúlik egyszer. Hogy az eső után mindig lesz szivárvány is.

Átgondolja életét, hogy merre akar haladni tovább. Biztosabban tudja, hogy mi az igazán fontos számára. A pénzért, a karrierért nem áldozza fel egészségét és családját. De van mersze azt az utat választani, amelyik a vágyott élethez viszi. A vágyait, álmait igyekszik megvalósítani, nem csak ábrándozik róluk. Már nem engedi, hogy a bárki vagy bármi a boldogsága útjába álljon.

Harcol boldogságáért.

Intenzívebben megéli érzéseit. A másokkal való testi lelki összeköttetést. A fájdalom hatására erőteljessebben és jobban szeret, mint azelőtt. Bár tudja, hogyha szeret az sebezhetővé teszi, mégsem fél újra szeretni és kötődni. Sőt, megtanul a fájdalom hatására még őszintébben és tiszta szívvel fordulni az emberek felé.

Akár látható vagy épp láthatatlan sebek is vannak testén és lelkén nem teszi gyűlölködővé, és nem torzítja el arcát a fájdalom. Sőt, szeretetteljesebb és szebb, mint valaha, mert sebei arról árulkodnak szeretett és ezért vállalta megszelídítéssel járó kockázatot is. Vagyis a sebek egy-egy történetet mesélnek róla, amelyek hatására fokozatosan fejlődött, változott.

Egy tökéletlen mégis egyedi lélekké, akit a sebei nem gátolnak meg abban, hogy szeressen és szeretve legyen újra.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.