A szerelem önmagában nem elég, akaraterő is kell hozzá

mirage szerelem

Aki veled akar lenni, az veled lesz. Nem keres kifogást. Ha nem szeret, csak beéri veled, folyton tesztelni fog téged, miközben önmagát is figyeli, képes vagy-e érzéseket kiváltani belőle. Ha nem tud szeretni, a végén azt mondja majd, hogy rossz az időzítés. Mert azt képtelen lenne kimondani, akartalak szeretni, de nem vagyok beléd szerelmes, váljunk szét.

Nincs olyan, hogy jó időzítés, kivéve akkor, ha a számodra megfelelő emberrel találkozol. Akkor bármennyire is zsúfolt az életed, helyet fogsz szorítani annak, aki megdobogtatja szívedet. A prioritásaid átrendezed, hogy adj egy esélyt magatoknak.

Mindenki arra szán időt, ami és aki számára fontos, minden más csak kifogás.

A szerelem nem akkor és úgy jön, ahogy gondolod. S ha nem akarsz időt pazarolni rá, akkor a másik nem az, akit keresel. Ám, ha a számodra megfelelő emberrel találkozol, romantikázni is fogsz, mert egy szerelmi kapcsolatban a barátság gyengédséggel párosul. Így mélyülhetnek el érzéseitek egymás iránt. Vagyis, el „kell” merülnöd a szerelemben, anélkül, hogy magadat elveszítenéd. (Ha mégis elveszel benne, az azért van, mert félsz sebezhetőnek mutatkozni, és a bizonytalanságod irányít.)

Ha olyannal találkozol, aki olyannak fogad el, amilyen vagy, önmagad legjobb verziója kerül a felszínre. Teljes egészében megéled önmagad, és a legőszintébb, legtudatosabb énedet mutathatod meg kedvesednek. Ez azt is jelenti, hogy érzékenyebb leszel, mert a benned élő belső gyermek olyan szeretetet fog tapasztalni, ami nagyon régen el volt már temetve benned. Ez egyszerre lesz felemelő és ijesztő, egy olyan tapasztalat, ami után már nem fogod beérni kevesebbel.

A szerelem önmagában nem elég. Akaraterő is kell hozzá.


Furcsa, mégis igaz, az akaraterő sem elég önmagában. Mert hiába hiszed, hogy megtaláltad a hozzád tökéletesen passzoló embert, ha a kémia nem működik köztetek. A szerelem ugyanis nem olyan, mint gondolod. Nem ott és úgy találsz rá, ahol és ahogyan elképzeled. Akkor jön, amikor nem számolsz rá, mikor nem kergeted.

Nem az a szerelem, amikor azt várod, hogy valaki majd megment téged. A szerelem az, amikor olyan erősen érzed, hogy szeretve vagy, hogy a szeretet erejével felvértezve önmagad mented meg.

A hozzád megfelelő társ pont annyira fog tisztelni, amennyire vágysz a tiszteletre. S pont annyira fog szeretni, amennyire önmagadat is tudod.

Mikor valakibe beleszeretsz, nem tudhatod, hogy örökre együtt maradtok-e. A jelenetek mindig milliónyi pillanatból fog állni, amit ti építetek vagy romboltok le. Ezért fontos, hogy akkor és abban a pillanatban megéld és értékeld a kapcsolatodat. Mert a szerelem egy pillanat alatt megszülethet, de véget is érhet…

Kiemelt kép forrása: Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.