Ha boldog akarsz lenni, állj ki magadért

Állj ki magadért, mert senki más nem fog kiállni érted. Senki más nem fog megvédeni, senki más nem fogja olyan jól érteni az életed, mint te magad. Te vagy az egyetlen, aki meghatározhatja, hogyan bánhatnak mások veled.

Állj ki magadért, mert ha nem húzol határokat, nem lesz, ami megvédjen. Állítsd fel a szabályokat, és te diktáld, mit lehet megtenni veled és mit nem. Mutasd meg, mit fogadsz el és mi az, ami számodra már elfogadhatatlan.

Nem kell csendben maradnod, ha valaki megbánt vagy megaláz.

Állj ki magadért, mert ez alapvető emberi jogod. Nem kell mindent hagyni, mert attól nem leszel jobb ember. Nem bűn megszólalni, tudatni, hogy megbántottak, eltávolodni azoktól, akik szavaikkal vagy tetteikkel állandóan megsértenek, és nem bűn hinni saját értékeidben sem, hinni, hogy megérdemled a tiszteletet.

Jogod van ahhoz, hogy ne tűrd el, amit nem tudsz tolerálni.

Állj ki magadért, mert szükséged lesz rá. Szüksége lesz rá, amikor megkérdőjelezik az értékeid, amikor olyan dolgokkal vádolnak, amiket nem tettél meg, amikor mások durvák és lekezelőek lesznek veled, csak azért, mert megtehetik. Szüksége lesz önmagadra, amikor megpróbálnak elbuktatni, amikor megpróbálnak megtörni. Amikor azt akarják majd elhitetni veled, nem vagy elég jó.

Állj ki magadért, mert csakis így lehetsz boldog.

Teenage girl photo created by halayalex – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.