Szeress bele a testedbe

A fogyást sokan valódi küzdelemnek tekintjük, okkal. Gyakran megesik, hogy amikor a felesleges kilókat próbáljuk leadni, úgy érezzük, háborút vívunk a saját testünk ellen, amit a tükörbe pillantva ellenségnek látunk. Nem tetszünk magunknak, nem szeretjük a látványt, ami visszanéz ránk, ezért önsanyargatásba kezdünk.

A negatív gondolatok önmagunkkal szemben azonban legtöbbször nem segítenek nekünk abban, hogy szebbnek lássuk magunk, épp ellenkezőleg, ellenünk dolgoznak.

Mit tehetünk? Szeressünk bele a testünkbe!

Image by Freepik

Öltözzünk fel szépen

Először is, a ruhák nagyon fontosak, tükrözik a belső állapotunkat. Természetesen nem drága márkák vásárlásáról van szó, hanem arról, hogy megfelelő méretű és stílusú ruhákat válasszunk, amik passzolnak ránk, amik előnyösek rajtunk.

Gyakran vásárolunk ruhákat azzal a céllal, hogy „ha fogyok, akkor majd viselem”. Vagy éppen ellenkezőleg, elutasítjuk az új dolgokat, mert meg akarjuk várni, amíg elérjük az ideális alakot.

Mindkét helyzet azt jelzi, hogy nem szeretjük a saját testünket. Ezt orvosolja, ha tudjuk, hogy öltözzünk kedvezően a jelenlegi testalkatunkhoz, súlyunkhoz igazodva.

Legjobb, ha olyan ruhákat vásárolunk, amikben jól nézünk ki, és amikben jól érzezzük magunkat. Fedezzük fel, melyik stílus és színséma illik hozzánk a legjobban, és emeljük ki legjobb tulajdonságainkat.

Kényeztessük a testünk lefekvés előtt

Jó, ha ragaszkodunk egy meghatározott napi rutinhoz, ami magában foglalja azt is, hogy egy kicsit kényeztetjük önmagunk. Csináljunk egy manikűrt, pedikűrt vagy arckezelést, hogy növeljük önbecsülésünket és ellazuljunk.

Megkérhetjük a párunkat egy jó masszázsra, vagy készíthetünk magunknak egy relaxáló fürdőt is. A sófürdők és hidratálók segíthetnek megnyugtatni a fáradt izmokat és helyreállítani az energiát, de egy fényes és szexi körömlakk is csodát tehet.

Image by Holiak on Freepik


Fotóztassuk le magunk

Ha már kipróbáltuk az első tippeket, és még mindig nem vagyunk kibékülve önmagunkkal és a megjelenésünkkel, ha még mindig nem szeretjük a saját testünket, egy professzionális fotósorozat sokat segíthet abban, hogy másnak lássuk magunk, hogy észrevegyük önmagunkban a szépet.

A legtöbb fotós hétköznapi embereket fényképez, nem modelleket. A modern technológia egy fotós ügyes kezében igazi szépséggé varázsol mindenkit. Ha látjuk az eredményt, biztosan beleszeretünk önmagunkba, ez pedig növeli az önbecsülésünket.

Gondolkodjunk el rajta – tulajdonképpen miért nem szeretjük a testünket?

Érdemes időt szánni annak elemzésére is, hogy valóban elégedetlenek vagyunk-e a saját testünkkel, vagy csak mások véleménye, esetleg a társadalmi elvárások befolyásolnak-e minket.

Sokan ugyanis túlságosan sokat aggódunk amiatt, hogy az emberek mit fognak gondolni rólunk, pedig valójában nem is érezzük rosszul magunk a bőrünkben.

Nem szabad elfelejteni: a testünk a miénk. Ha megpróbálunk valamit megváltoztatni benne, az azért legyen, mert igazán akarjuk, és ne azért, mert valaki azt mondta, az jobb lesz nekünk.

Ideális test nincs

Ha mindenkinek „standard” teste és megjelenése lenne, az élet unalmas lenne. Mindannyian mások vagyunk. Nincs ideális test prototípus, ami mindenkinek tetszik. Fontos, hogy annak értékeljük magunkat, akik vagyunk, és ismerjük fel egyéniségünket és egyediségünket.

Ne akadályozzuk meg magunkat abban, hogy tegyünk valamit

Image by Freepik


Gyakran azért, mert félünk valamitől, megakadályozza, hogy elhagyjuk a komfortzónánkat. Ha például nem vagyunk hajlandóak uszodába menni a barátainkkal, mert kínosan érezzük magunkat egy fürdőruhában, akkor lemaradunk sok remek pillanatról.

Ne hagyjuk, hogy az, hogy szégyelljük a testünket megakadályozzon minket bármiben. Ha eluralkodik rajtunk a szomorúság, a gyűlölet vagy esetleg az önutálat, egyre rosszabbul fogjuk magunkat érezni, és nehezebben fogjuk értékelni az élet apró dolgait.

Engedjük meg magunknak a boldogságot

A testünk megvetése és az önsajnálat semmiképpen nem oldja meg a problémákat. Ha valóban változtatni akarunk valamin, tegyünk erőfeszítéseidet és cselekedjünk.

Tiszteljük és szeressük magunkat azért, amilyenek vagyunk – meglepően hamar fog új színeket kapni az életünk.

nyitókép: Image by Holiak on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.