A nő, aki magával házasodott össze

A burleszk műfajában vált ismertté. Különc volt, aki szeretett botrányt okozni. A kígyókat háziállatként tartotta, így rendszeresen mutatkozott kedvenceivel az utcán. Na és persze volt egy műsora, ahol félig vőlegénynek, félig menyasszonynak öltözve mutatott be egy különleges produkciót…

Kathryn Boyd 1915-ben született Ohióban.

Biológiai szülei árvaházba adták, majd egy metodista pár adoptálta. 15 évesen lépett először fel egy színpadi műsorban, egy nudista kolónia tagjaként a San- Diegó-i világkiállításon. Fellépett szépségversenyeken is, majd 20 évesen a burleszk műfaja felé fordult.

Zorita egyedi és erotika fűtötte műsoraival aratott. Egyik népszerűségnek örvendő műsorszáma az volt, mikor egy strasszokkal kirakott pókháló előtt táncolt, és a láthatatlan pók „kezei” lassan levetkőztették őt. Másik nagy sikerű mutatványa a Fele-Fele előadása volt.

Félig vőlegénynek, félig menyasszonynak volt öltözve, ahol az esküvő a két fél levetkőztetésében és a nászéjszakában csúcsosodott ki.

Talán ennek az előadásnak a megszületésében az is közrejátszott, hogy Zorita szerelmi kapcsolatai rendre kudarccal végződtek. Bár rajongója akadt bőven, őt mindez nem érdekelte, mert reménytelenül szerelmes volt egy nagymenő művésznőbe, Sherry Brittonba, aki átnézett rajta. Így aztán hiába randevúzott férfiakkal, azt kikötötte, hogy csak azzal tölt több időt, aki elfogadja, hogy ő a saját neméhez vonzódik első sorban, és soha nem fog férjhez menni. Persze ilyen kikötések mellett, végül mindenki magára hagyta végül.

Így a munkába menekült.

Valamelyeset vigaszt nyújtott számára, hogy egzotikus előadásaival óriási népszerűségnek örvendett. Egy olyan műsort vitt színpadra, ami egyszerre volt rendkívül veszélyes és felettébb erotikus. Elmer és Oscar nevű kígyóinak mozgását felhasználva hangsúlyozta saját testének ringását. A kígyók esküvőjének beteljesülése című műsorában záróizmával tartotta meg a két és fél méteres óriáskígyóját, addig, amíg le nem vetkőzött teljesen. (Ez a műsora lett a legsikeresebb.)

Zorita „sétáltatja” háziállatát

Ez a műsora aztán bajba is sodorta őt. Rászálltak a cenzúrázók, és felszólaltak az állatvédők is, mert a kígyókkal kegyetlenül bánt. Követelték tőle, hogy minden előadása előtt ragassza le a hüllők száját, és kifizetettek vele egy 1500 dolláros óvadékot is. Ennek ellenére „háziállatait” végül elkobozták tőle, mind egy szálig.

Nem sokkal később, 1954-ben, 39 évesen vonult vissza Zorita. Nyugdíjba ment, úgy, hogy akkor már birtokosa volt két burleszk klubnak New Yorkban és Miamiben.

Ezután már csak tanította az új tehetségeket, és megosztotta titkát a kígyókkal való munkának is. 20 évvel később befejezte a tanítást is. Floridába költözött, kígyóit perzsa macskákra cserélte. Végül 2001 novemberében halt meg a nő, aki csak magával lépett házasságra.

EZ IS ÉRDEKELHET: