A mérgező emberek nem szeretni, csak használni akarnak

Minden ember mérgező, aki negatív hatással van az életedre, lemerít és energiát szív el tőled. Lehet ő manipulátor, hazug, panaszos, bántalmazó, számtalan embertípus egyede. A lényeg, hogy egy mérgező ember mindig negatív hatású, és mindig bánt.

Mit kell tenned, ha felismered, hogy valaki a környezetedben a mérgező embertípushoz tartozik?

Bár sokan azt állítják, hogy őket csak el kell kerülni, a valóságban ez nem ilyen egyszerű. Gyakran ugyanis a mérgező ember közeli barát, családtag, közvetlen munkatárs, de lehet akár a párod is. Ilyenkor szinte lehetetlen vele megszakítani a kapcsolatot, pedig ez a lépés elengedhetetlen. Lenne.

Ha azonban mégsem megy, az a minimum, hogy tedd egyértelművé, mennyire bántó és negatív a viselkedése. Néha a bántó barátok és családtagok nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan hat másokra a viselkedésük. Ha ez a helyzet, akkor egy beszélgetésnek pozitív következménye is lehet, hiszen előfordulhat, hogy hajlandók változtatni.

Azonban gyakoribb az, hogy tagadják, hogy bántanának. A vádakra pedig áldozatként reagálnak.

Egy ideális világban minden mérgező ember tisztában lenne a viselkedésével, és hajlandó lenne megváltozni, ha szembesülne azzal. Sajnos nem élünk ideális világban.

Legtöbbször, ha megpróbálod elmagyarázni a mérgező embernek, mennyire negatív a viselkedése, ő nem hajlandó tudomásul venni az okozott fájdalmat. Ilyenkor cselekedni kell. 

Állítsd be a határokat, és tedd egyértelművé, hogy ha még egyszer átlépi őket, akkor távoznia kell. Ennél is fontosabb, hogy vigyázz! A hazugok és a manipulátorok megígérhetik a változást anélkül, hogy erre szándékuk lenne.

 Ha nem vigyázol, előfordulhat, hogy még jobban megsérülsz, mint korábban.

A mérgező emberek nem szeretni, csakis használni akarnak!

Az érzelmeiddel játszanak, és önmagukat, saját céljaikat tartják szem előtt. Tudják, hogy jószívű, nagylelkű vagy, és hajlandó vagy szeretetet adni. Sőt, tudják, hogy éppen ezek miatt a tulajdonságaid miatt melléjük állsz, ha áldozatnak tettetik magukat, és megbocsátasz nekik, amikor bocsánatot kérnek. Ennek tudatában gyakran hamis bocsánatot kérnek és üres ígéreteket tesznek. Te pedig újra és újra csalódni fogsz cselekedeteikben és abban, ahogy bánnak veled.

Csak nagyon sok pofon után fogod elfogadni, hogy a mérgező ember soha nem fog megváltozni. Ennél is fontosabb, látni fogod, hogy eleve soha nem is akart megváltozni. Ez a felismerés talán fájdalmas lesz, de szabaddá is tesz. Mert akkor végre ki tudsz majd lépni az ördögi körből, és olyan embereket tudsz magad mellé gyűjteni, akik nem csak bántanak és kihasználnak téged.

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.