A világ legrosszabb anyósa

Vannak anyák, akik nem bírják elfogadni, ha fiuk felnő és más nők iránt kezd érdeklődni. Úgy érzik, elveszítik csemetéjük szeretetét és az osztozkodás sem tetszik nekik. Elizabeth Duncan is így vélekedhetett, igaz, neki a pszichológusok szerint kötődési rendellenessége is volt.

Amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy húsz év alatt húsz férjet „fogyasztott” el.

Mivel a férfiak ki-be járkáltak az életébe, nem tudott másba kapaszkodni, csak egyetlen fiába. Frank volt az, aki mindig mellette állt, s szerette őt feltétel nélkül. Ő pedig cserébe gondoskodott róla, megfelelő oktatást biztosított számára, s Frankből kiváló ügyvéd lett. Aztán 29 éves korában, mikor már kialakította klientúráját, anyja elé állt, hogy szeretne külön élni.

Elizabeth válasza erre az volt, hogy bevette az otthonában található összes altatóját. Frank rohanhatott be vele a kórházba, hogy megmentsék. Négy napig feküdt kómában, közben Frank megismerkedett egyik csinos ápolónőjével, Olgával. A fiatalok első látásra egymásba szerettek, amit a magához térő asszony azonnal észrevett.

Olga

Dührohamot is kapott, mint mindig mikor Frank egy-egy nőismerőséről tudomást szerzett. De Olga veszélyesebbnek tűnt a többieknél, így arra kérte Mrs. Duncan a fiát, hogy szóljon neki, mielőtt összeházasodnának. Valószínűleg anyai ösztönei vezették, mert másnap titokban egybekelt a pár. De, hogy ne legyen gond, Frank továbbra is hazajárt aludni, miközben Olgát, a nejét egy apartmanban látogatta meg minden este.

A látogatások hatására az ifjú ara, hamarosan teherbe esett.

Ez azonban még mindig titok volt Elizabeth előtt. Hamarosan azonban kiderült, hogy fia szó nélkül megnősült és érkezik az unokai is, ami éktelen haragra gerjesztette. Elkezdte hát Frank barátait megkeresni ilyen-olyan ajánlatokkal, hogy segítsenek neki Olgát eltenni láb alól.

Ez is érdekelhet: A nő, aki megnyirbálta férje ékességét

Fia egyik barátjának például 1500 dollárt kínált, ha savat önt a menye arcába. Másik alkalommal kikötöztetni akarta a várandós anyát, s agyonveretni, de mindhiába. Végső kétségbeesésében aztán egy alkalommal egy fiatal férfit beöltöztetett, ő pedig magát Olgává maszkírozta, hogy fotókat csináltasson arról, hogy menye megcsalja Franket. Hihetetlen, de a dolog bevált, a pár elvált és fia újra védőszárnyai alá került.

Mégsem nyugodott meg teljesen, hiszen tudta, hogy egy gyermek örökre összeláncolja a fiatalokat. Így felbérelt két férfit, hogy öljék meg Olgát. 1958. novemberében a hét hónapos anyát leütötték és kivitték egy elhagyatott helyre. Ott aztán az egyik fojtogatni kezdte, míg a másik a sírját ásta, de végül mégis élve temették el.

Tíz napig nem találták Olgát, végül előkerült a holtteste. Nem sokkal később a két tettes is meglett és vallomásuk alapján a rendőrség letartóztatta Elizabeth Duncant is. Védőügyvédje saját fia volt, de a tárgyalás három nap alatt lezajlott, hiszen volt elegendő bizonyíték. Így 1962 márciusában Elizabeth és két társa gázkamrában lelte halálát csak, mert az anyai szeretet túltengett benne…