Ne félj olyan embereket elveszíteni, akiket nem érdemes megtartani

Ne félj elveszíteni azokat az embereket, akik amúgy sem érdemelték meg, hogy az életed részei legyenek!

Azokat, akik irigyek rád, akik csak kihasználnak, akik mindig csak kérnek, de soha nem adnak. Akik negatív hatással vannak rád, az energiádból táplálkoznak, a jó szívedre játszanak és végül mindent, amit csak tudnak, elvesznek. Azokat, akik soha nem támogatták egyetlen döntésedet sem, akik soha nem támogattak téged.

Érezted már?

Néha el kell távolodnia mindentől, a jótól és a rossztól, attól, ami a javadat szolgálja és attól, ami nem. Néha el kell távolodni, hogy messziről nézve összeálljanak a kis részletek és kitisztuljon a kép. Így lehet felismerni, ha van az életedben olyan, akinek nem kéne már ott lennie.

Néha igenis szanálni kell, és emiatt soha nem szabad, hogy rosszul érezd magad. Hiszen magadért állsz ki, azt teszed, ami a legjobb neked. Addig kell elengedni magad mellől a számodra káros embereket, amíg még önmagad nem veszíted el. Még akkor is, ha ez egy ideig együtt jár a magánnyal.

Bizonytalan vagy? Nem tudod, megbízhatsz-e benne? Nem tudod, jó-e ő neked, vagy árt?

Ilyenkor bízz önmagadban! Feszengsz, ha vele vagy? Bánatot okoz? Nem vagy önmagad? Vizsgáld meg: mit súg a szíved? Hidd el, nálad jobban senki nem tudja, ki való neked, kire van szükséged! Ez csak a te döntésed!

Nem elzárkózol, ne feledd! A számodra káros emberek kizárása és az elzárkózás nem ugyanaz. Nem adsz fel semmit, csak önmagad helyezed előtérbe!

Ne engedd, hogy bárki azt éreztesse veled, elárulod, holott te csak a számodra legjobbat teszed.

Ne félj, természetes, ha szomorú vagy a döntés után – a legjobb döntések közül néhány nagyon nehéz. 

Felejtsd el azokat, akiket elvesztettél, mert ami jön, jobb, mint ami már elmúlt. A dolgok megváltoznak, az emberek jönnek-mennek. A legjobb, ha azok helyett, akiket nem volt érdemes megtartani, azokra fókuszálsz inkább, akik maradtak.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.