Híres szerelmek – Bonnie és Clyde igaz története

Az igazi Bonnie és Clyde sohasem volt olyan ádáz banditapáros, mint azt Hollywood bemutatta. Bonnie színészi és írói ambíciókat dédelgetett magában, míg Clyde a zenei életben akart híressé válni. Rövid életük hírhedtté tette őket, de nem híressé. Erről azonban nem ők tehettek, sokkal inkább Amerika, amely mindig is ki volt éhezve a westernre és a romantikára.

Bonnie Elizabeth Parker 1910. október 1-én, míg Clyde Chestnut Barrow 1909. március 24-én született, Texasban.

Mindketten rendkívüli nyomorúságban töltötték gyermekkorukat. Bonnie legjobb pillanatai azok voltak, mikor versei az iskolaújságba kerültek, s fellépett néhány iskolai előadásban énektudásával.  Clyde is énekelt, sőt, gitározott és autonóm módon megtanult szaxofonozni is. 14 éves korában azonban bátyja hatására csatlakozott annak bandájához, akik autókat törtek fel és loptak el.

Bonnie és Clyde 1930. január 5-én találkozott először egy baráti összejövetelen. Röviddel ezután Clyde autólopásért börtönbe került. Ott gyilkolt életében először, mert egy rabtársa szexuálisan bántalmazta, ezt pedig úgy torolta meg, hogy szétverte annak fejét egy vascsővel. Ezt a gyilkosságot azonban egy rabtársa vállalta magára, aki egyébként is életfogytiglan büntetését töltötte. Ekkor már annyira nem bírta elviselni Clyde a börtönt, hogy két lábujját levágta, hogy kijuthasson.

Elfelejtette, hogy akkor már csupán öt nap választotta el a szabadságtól.

Miután kiszabadult, Bonnie-val elválasztatlanokká váltak. Igaz, a lány már egy ideje férjes asszony volt, de ez őket nem zavarta. Többek közt azért sem, mert Bonnie férje éppen börtönben ült. S mivel nem állt messze a bűnözők világa Bonnie-tól, így csatlakozott a Barrow bandához, akik széfek és bankok feltörésére szakosodtak…

A közhiedelemmel ellenétben Bonnie és Clyde nem rabolt ki annyi bankot, mint azt sokan hiszik. Főként Bonnie nem, aki szinte soha nem vett részt a rablásokban és irtózott a fegyverektől is (a képek, amelyeken fegyvert fog, csak az újságírók kedvéért jöttek létre)– ezért aztán az akciók alatt az autóban várta a fiúkat. A Barrow banda még sikeresnek sem volt mondható, hiszen három év alatt, kevesebb, mint 15 bankot raboltak ki. Azoknak is egy része, majdnem teljesen üres volt, a legnagyobb fogásuk összesen 80 dollár volt. Valójában benzinkutakat és kisboltokat raboltak ki, mert azok könnyű célpontok voltak.

Clyde a börtönben tapasztaltak hatására más személyiséggé, bátrabbá vált. Sosem feledte azt, aki megmentette a további börtönélettől, így őt és még három társát megszöktette testvéreivel a börtönből. Ennek hatására indult ellene és Bonnie ellen hajtóvadászat. S miután minden magazin, tévé és rádió hírt adott róluk, elterjedt Clyde-ról az a feltevés, hogy képes bárkit megölni, aki felismeri őket, csak hogy elkerülje a börtönt. 

A valóság ezzel szemben az volt, hogy nem akart többé ölni, ezért inkább csak megkötözte és elrabolta az embereket és kirakta őket a semmi kellős közepén. Ez az oka, hogy a közvélemény egy modern Robin Hoodnak tartotta őt mindaddig, amíg a Bonnie és az ő nyakába nem varrták két motoros rendőr meggyilkolását, amit valójában azok követtek el, akiket megszöktetettek a börtönből. Erre azonban már csak haláluk után derült fény, így a gyilkosságok hatására mindenki ellenük fordult.

Bonnie és Clyde ezután autóban aludtak, és eldugott tanyákon húzták meg magukat. Az utolsó évben egy szerencsétlen balesetben, Bonnie lábára sav ömlött, súlyosan megégett, Clyde nem vihette orvoshoz. Így a lány már csak sántikálva tudott járni a továbbiakban.

Bár családjukat látogatták minden hónapban, csak nagyon rövid találkozókat engedhettek meg maguknak. Inkább telefonon tartottak kapcsolatot, jobbára úgy, hogy kódokban beszéltek egymással. Ez a ragaszkodás vitte őket végül a sírba is, mert mint ismeretes Texas és Louisina határán lőtték őket agyon.

Ez is érdekelhet: Egy ágyban az ellenséggel- Chanel a kém

Bonnie és Clyde, éppen a férfi apját várta egy találkozóra, míg a lány egy szendvicset evett, amit aztán már sosem tudott befejezni. Bonnie 17, Clyde 26 golyót kapott testébe. Amit csak lehetett, mindent elvettek tőlük azért, hogy elmondhassák majd, hogy ez és ez a hírhedt párosé volt. Testüket ugyanaz a temetkezési vállalkozó balzsamozta be, akit egy évvel korábban elraboltak, majd szabadon engedtek. Akkor még Bonnie viccelődött is, hogy majd ő foga őket sírba tenni.

Bonnie az idő alatt is írt verseket, amíg Clyde és bandájával utazott, s megjósolta sorsuk:

„ Egy napon fognak elmenni. Egymás mellé fogják őket temetni, - néhányan meggyászolják majd őket, a törvény pedig megkönnyebbül távozásuk hírére. Ez lesz a halál Bonnie és Clyde számára.”
Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.