Lombház, luxus jurta, tündérlak… különleges nyaralási lehetőségek hazánkban

A nyaralás témában egy új trend hódít, ami glamping néven kúszott be a köztudatba. Maga a glamping kifejezés két angol szó, a glamour és a camping szavak összeolvadásából keletkezett, melynek jelentése nyersfordításban luxuskemping.

A természetben létrehozott sátor nyújtotta szabadságot ötvözi egy ötcsillagos szálloda kényelmével. A modern kényelem és a nomád, természetközeli életérzés keveréke. Igazi kaland! A luxus mellett megmarad a szabadságérzés, a természettel való folyamatos kapcsolat, nincs WiFi, Internet, telefon, TV, ezáltal valóban kikapcsolóhatunk és teljes mértékig elveszhetünk a nyaralásban.

Rendkívül izgalmas nyaralási lehetőség, hiszen nem találsz két ugyanolyan helyszínt. Megjelenésében és típusában rendkívül változatos és kreatív kialakítások vannak. Lombház, úszóház, iglu buborék, barlanglakás, luxus jurta. És mindez kis hazánkban, itt, Magyarországon!

Csemegéztünk Nektek a lehetőségekből!

Vackorkert / Erdei szállás / Sirok
Egertől 21 km-re található egy erdei szállás, amely nem egy karnyújtásnyira van a természettől, hanem maga a természet. A Mátra lábánál található kis faházikó várja a természet szerelmeseit. A növény- és állatvilágáról híres tájegységben naphosszat túrázhatunk és beleszippanthatunk az igazi, friss levegőbe. Óracsörgés helyett madárcsicsergés az ébresztő, esténként a tv helyett a napnyugta ejti rabul a vendégeket, zene helyett pedig a tábortűznél sülő szalonna sercegése hallatszik.

Homoki Lodge – Boutique Hotel / Ruzsa
Egyrészről valóban a semmi közepén kialakított luxus jurta csoportosulás, azonban a civilizáció sincs egetrengető távolságban. Szeged mindössze 30 km-re található, Mórahalom pedig tényleg csak egy köpésre van. A jurta felszereltsége akár egy luxusszállodáé. Kiépített wellness részleg, bárok és éttermek várják a pihenni vágyókat. Egy madárcsicsergős kikapcsolódás azoknak, akik nyugodt pihenésre vágynak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Experience the best in a Homoki Yurt. Private terrace included.

Homoki Lodge (@homokilodge) által megosztott bejegyzés,

Balatoni Szerelmes Tündérlak / Balatonederics
Egy mézeskalács házikó egy balatoni szőlőbirtokon, fantasztikus panorámával a Balatonra. Egy romantikus vendégház, amelynek a koncepciója az életöröm, hogy a párok újra szerelembe essenek, egymásra találjanak ezen a helyen. Egy feltöltő kikapcsolódás, ahol a vendéglátó különösen ügyel arra, hogy minden személyre szabott legyen. A hangulatot pedig a kádban elnyúlva, egy pohár bor társaságában, a Balaton fodrozódó hullámait nézve lehet kimaxolni.

Dióliget – Zöld Fészek Lombház / Lovasberény
Mintha egy mese elevenedne meg: egy faházikó egy óriási tölgyfa lombja alatt. Ez a kis meseház egy minden komforttal ellátott házikót rejt. Ez a kis rejtekhely Székesfehérvártól mindössze 20 km-re található. Panoráma erkélyéről csodálhatjuk a Vértes-hegységre nyúló kilátást, a hintaszékben pihenve kortyolhatjuk el a kávénkat, a lombház alatti teraszon egy két személyes függőágy csalogat egy kis romantikus összebújásra.

Mesébe illő, álomszép helyek a mi kis hazánkban. Csalogatnak, pihenni hívogatnak. Nem is lehet ellenállni nekik!

1 Hozzászólás
  1. A Homoki lodge tetszene! Profinak néz ki a kialakítás, és ha kell nincs nagyon messze az urbanizáció sem, akár biciklivel is bejárható.
    Kellemest a hasznossal!

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.