A boldogtalan emberek kegyetlenek másokkal

Megpróbál elnyomni, porig alázni, bántani. Mindent megtesz, hogy megsemmisítse az önértékelésed, hogy ne tartsd magad semminek, hogy alsóbbrendűnek érezd magad. Lehet ő egy rokon, közeli ismerős, a kollégád, de akár a párod is.

Sokszor nem is érted miért. Miért bánt, mikor nem tettél ellene rosszat?Miért piszkál, miért szurkálódik, miért támad?
A válasz egyszerű: azért bánt, mert ő maga boldogtalan.

Csak egy boldogtalan ember próbál másokat elnyomni és porrá rombolni az önértékelésüket – mert neki nincsen saját önértékelése.

A depressziós emberek, akik semmiben sem találnak örömöt, megpróbálják elpusztítani mások boldogságát, mert hihetetlenül nehéz nekik elviselni azt, hogy a közelükben más pozitív, magabiztos.

EZ IS ÉRDEKELHET: 7 DOLOG AMI SEGÍT, HOGY EGÉSZSÉGESEBB ÖNÉRTÉKELÉSED LEGYEN

Nem bírják elviselni a boldogságot sugárzó embereket, mert azok sikerét személyes fenyegetésnek tekintik. Alsóbbrendűnek érzik maguk egy pozitív ember mellett. Irigykednek és gyűlölnek mindenkit, akinek az élete jobb, mint a sajátjuk. 

Akarnak fájdalmat okozni, mert a boldog ember boldogtalansága számukra elégedettséget okoz.

A boldogtalan emberek akarják, hogy a másik épp annyira boldogtalan legyen, mint ők.

Mindenben csak a rosszat látják. Ha jó ötletet hallanak, azt mondják, hogy reménytelen, és azonnal ezer okot felsorolnak a bukásra. Számukra úgy tűnik, minden ellenük van, azt hiszik, hogy az egész világ őket támadja. Éppen ezért, életük értelmét abban látják, hogy bosszút állnak a világon mindenkin.

Nem tudnak megbirkózni saját haragjukkal és a mély elégedetlenség érzését sem tudják legyőzni.

Ne vedd figyelembe bántásuk, ne vedd fel a sértéseik, rosszakaratuk. Ne feledd – boldogtalanok, s azért bántanak, hogy te is az legyél! Ne hagyd nekik! Az ő boldogtalanságuk nem a te hibád!

EZ IS ÉRDEKELHET: A NŐ KÉTSZER – KÉTSÉGBEESETT VAGY ÖNAZONOS VAGY?


1 Hozzászólás
  1. Ezt azért teszik mert segítségre szórúlsz! Energiátlanok!Csak kérdés hogy tényleg lehet e segíteni nekik? Nem órvosi kezelésre gondolok! Hanem valami élményben legyen része! Elvinni őket valahová! Vagy ha egyedűl vannak akkór egy szerető családhóz! Már az is segítség lenne ha Karácsony vagy Húsvétkor sem lennének egyedűl! Tényleg lennének olyanok akiken nem lehet segíteni? Igen! Akik nem hagyják hogy segítsenek rajtuk! Zsuzsa

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.