Híres szerelmek – Romy Schneider és Alain Delon

A lány még csak 15 éves volt, mikor megkapta élete első filmszerepét. Aztán mindjárt nemzeti ikon lett belőle, és háromszor játszatták el vele az osztrák-magyar monarchia királynőjének szerepét. 19 évesen már unta, hogy lépten-nyomon felismerik és azonosítják a filmben megformált karakterével. Ezért, amint alkalma adódott rá elhagyta Ausztriát, és meg sem állt Párizsig.

Pierre Gaspar-Huit rendező kérésére érkezett a Christine című film főszerepére. A reptéren munkaadója és a film másik főszereplője várta. A 23 éves fiú neve Alain Delon volt, és még nem volt igazán ismert hazájában. A 20 éves osztrák ikon hatalmas rózsacsokrot kapott a fiútól, de szót nem tudtak váltani.

Romy ekkor csak németül, míg Alain franciául beszélt.

Persze Romy a filmre betanulta a szövegét, és hamarosan a való életben is elsajátította a francia nyelvet. Mert a forgatás alatt a két fiatal egymásba szeretett. Romyt hajtotta a vágy, hogy szerelmét ne csak érintésekből, mozdulatokból, mimikából értse, hanem közel férkőzzön hozzá úgy is, hogy anyanyelvén szól hozzá. Alain csak pár szót tanult meg németül, de nem is volt rá szükség.

Mire véget ért a filmforgatás Romy teljes szívvel Alain mellett döntött. A színésznő megmondta édesanyjának, hogy nem megy vissza Ausztriába, inkább Franciaországban marad szerelmével. Az anya dúlt-fúlt, de nem tehetett semmit. A kismadár kirepült a kalitkából, és egyedül próbálgatta szárnyait.

A fiatalok egy év múlva el is jegyezték egymást, és az egész világ kettejük szerelméről beszélt. Az első közös filmjük után jött a második, közben színházban is játszottak együtt. Alain is elérte, hogy ne csak a szépfiút, hanem a tehetséges színészt lássák benne. Romy is sikeresen maga mögött hagyta Sissit. Játszott Orson Welles A per című filmjében, majd Woody Allen és Marcello Mastroianni oldalán is feltűnt a vásznon. Coco Chanel öltöztette, és megtanította neki milyen egy elegáns nő.

Romy ragyogott Alain oldalán, miközben karrierjében is sikereket könyvelhetett el. Eljátszott prostituáltat, nácik által üldözött asszonyt és persze olyan nőt is, aki keresi a szerelmet. Úgy tűnt a való életben megélt boldogsága egén nem üthet át semmi.

Öt éven át tartó kapcsolatuk alatt, sok időt töltöttek együtt és külön is. Romy mindig tudta, hogy Alain nem hűséges típus, de nem akarta megkötni a kezét. Persze a háta mögött azért összesúgtak az emberek, hogy ahhoz képest, milyen gyorsan jött az eljegyzés, a házasság nem következett automatikusan utána. A lány azonban legyintett, és örült Alain egyre nagyobb népszerűségének.

Aztán egy nap minden összeomlott, mert hűlt helyét találta Alainnek, a férfi csak egy levelet hagyott hátra, amiben a tudtára adta, elhagyja, mert egy másik nő vár tőle gyermeket. Romy összeroppant és alkoholba fojtotta bánatát. Két év kellett ahhoz, hogy talpra álljon, ekkor hozzáment egy német rendezőhöz, és megszülte fiukat.

Majd egy nap megcsörrent a telefon, és meglepetésére Alain volt a vonal túlsó végén.

Delon mindig bűntudatot érzett Romy miatt, így mikor megkeresték A medence című filmmel, a női szerepet Romynak ajánlotta. A nő elfogadta, és érzelmeik megint fellángoltak. Annyira, hogy Romy csapot-papot hátrahagyva visszaköltözött Párizsba. Ám Alain és közte már nem ment minden olyan jól, mint régen, ezért – barátságban- elváltak útjaik.

Romy, hogy bánatát feledje egy „civil” ember mellett kereste a boldogságot. Hozzáment saját sofőrjéhez, akinek szült egy kislányt. Egy évben három filmet forgatott, őrült tempót diktált. – Valamit kompenzál- súgtak össze megint a háta mögött.

Aztán kapott egy telefont, hogy első férje öngyilkos lett, és ő újra az alkoholos pohár után nyúlt. Nyugtatókon élt, hogy gyermekeire valamennyire figyelni tudjon. Ám alig heverte ki a sokkot, jött a következő. Első férjétől született fia egy szerencsétlen balesetben elhunyt, ami végleg a lejtő aljára lökte.

Annyira, hogy szíve megszakadt a bánattól.

Alain Delon volt az első, akit hívtak, aki a karjában tartotta aznap egész éjjel, és beszélt hozzá. – Jó barátok maradtunk- nyilatkozta egyszer a színész. Ez pedig minden bizonnyal igaz, hiszen saját bevallása szerint a mai napig mindig magánál hordja Romy fényképét, és írt egy nyílt levelet is volt szerelmének:

Nézlek, amint alszol. Azt mondják, halott vagy. Rád gondolok és magamra, kettőnkre. Vétkes vagyok? Szemben egy lénnyel, akit az ember szeretett, és akit mindmáig szeret, eszébe jut ez a kérdés. És az érzelmek elárasztanak, aztán azt mondom magamban: nem vagyok bűnös, de felelős vagyok… Az vagyok. Miattam történt, hogy Párizsban szűnt meg dobogni a szíved az elmúlt éjszaka. Miattam, mert huszonöt évvel ezelőtt engem választottak, hogy a partnered legyek a Christine-ben.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.