Hálából szerelem – Sophia Loren és Carlo Ponti története

Sophia 15, Carlo 37 éves volt mikor találkoztak. A férfi rögtön beleszeretett a lányba, akit egy szépségversenyen látott meg először. Sophia nem nyerte meg a versenyt, „csak” Carlo szívét.

A második díjért járó 35 dollárral zsebében anyjával és testvérével elköltözött Rómába, és a producer igyekezett őt a siker útjára terelni.

Sajnos Sophia az első próbafelvételen mégis elbukott. Telt idomait kifogásolták és azt mondták rá, hogy nem fotogén. Carlo nem nyugodott bele, így mire Sophia betöltötte a 19. évét megkapta élete első filmszerepét. Ekkor már az egyébként házas Pontival viszonyt is folytatott, amit semmi sem indokolt. Hiszen a férfi jó egy fejjel alacsonyabb volt nála és nem is volt kimondottan jóképű.

Mindenki csodálkozott és találgatott. „Talán a hála vezette Sophiát Carlóhoz. Apakomplexusa van, mert apját szinte nem is ismerte– mondták sokan. – Elvégre nélküle, aligha jutott volna a filmvilágba. S volt pénze is bőven. Aztán amikor az első filmmel Sophia berobbant a köztudatba, már nem volt szüksége Carlóra. Ők mégis együtt maradtak, igaz „titokban”.

A szexepil ötven százalékba az, ami benned van, ötven százalékban az, amit mások gondolnak, hogy benned van.

Ekkor Sophia már bizonyította, hogy van benne tehetség és szenvedély bőven. Jött a második film, a harmadik, a negyedik. Carlo kitalálta, hogy védencét világhírűvé teszi, így Hollywood felé vették az irányt, és meg sem álltak George Cukorig. Loren Cary Granttel és Frank Sinatrával forgatott. Hollywood megszerette őt, na meg Cary Grant is. Annyira, hogy második filmjük forgatása alatt, megkérte Sophia kezét. A lány habozott, mert hálás volt Pontinak, de az házas volt, így igazán nem tudta, mi lenne a jó döntés.

A döntést végül Ponti nem hagyta meg neki. Mikor megtudta, hogy Cary Grant el akarja venni az általa imádott nőt, Mexikóba ment, hogy érvénytelenítse házasságát. Tette ezt azért, mert Olaszországban még nem lehetett elválni akkoriban. 1957 szeptemberében elvette Sophiát, bár, miután hazatértek nem élhettek együtt, mert a Vatikán nem ismerte el a válás tényét, és Pontit bigamistának mondták ki.

Cary Grant és Sophia

Hosszas jogi procedúra után, csak öt évvel később tette hivatalossá az egyház is Ponti válását. Sophia és Carlo végre sínen voltak, bár szerelmük felett akkoriban már másfajta felhők gyülekeztek. Sophia nagyon vágyott a hőn imádott férfitól gyermekre, de kétszer is elvetélt. Csak öt év után sikerült ágynyugalomban töltött 9 hónap után megszülni első fiukat, majd rá négy évre – hasonló körülmények közt- második fiukat.

Örömük kiteljesedett és Sophia teljes egészében családjának szentelte magát.

Boldog, gondoskodó anya vált belőle, aki „normális” életet biztosított fiainak. Írt egy szakácskönyvet, játszott olyan szex szimbólumokkal, mint Marcello Mastreini és Marlon Brando. Mégis hűséges és szerető párja férjének, annak élete végéig.

Carlo és Sophia

51 évig voltak együtt. Loren fogta férje kezét annak halálos ágyánál is. Sokáig nem is beszélt kettejük kapcsolatáról. Aztán egyszer megtörte a csendet és annyit mondott: „Soha senkit sem fogok már úgy szeretni.” – S ezzel el is árult mindent arról, hogy milyen mély érzések fűzték elhunyt férjéhez.

Na meg árulkodó az is, hogy azóta is egyedül él, dejét fiaival és unokáival tölti. Dolgozik is még, hiszen annak ellenére, hogy elmúlt 80 éves, még mindig remek formában van. A világ összes férfija a lába előtt hevert, de neki egy nála 22 évvel idősebb, alacsony, kopaszodó férfi volt élete szerelme. Így az ő esetében is igaz a mondás: A szerelem nem válogat, kinézet, kor alapján, csak jön és tarol.

EZ IS ÉRDEKELHET: