Miért szeretnek bele a nők egy foglalt férfiba?

A legjobb férfiak már foglaltak. – halljuk sokszor. De tényleg igaz? Vagy ez csak az egyedülálló nők kifogásainak egyike? A tudomány azt mondja, valóban vonzóbbnak látjuk azokat, akik stabil kapcsolatban élnek. 

Mert azt feltételezzük, egy foglalt férfi, biztosan ért a nők nyelvén. 

De nézzük ezt fordítva! Ha egy régóta egyedülálló férfival találkozunk arra gondolunk, hogy valami baj lehet vele, ha nem tud létesíteni/fenntartani egy kapcsolatot. Mind ismerünk olyan kedves, helyes embert, akinek valahogy sosem jön össze egy normális kapcsolat. Ilyenkor az ember óvhatatlanul azt feltételezi, a látszat ellenére mégsincs rendben vele minden. Vagyis előítéleteinkre támaszkodunk az ilyen kérdések eldöntésében. 

A fantáziánkra hagyatkozunk akkor is, amikor egy elkötelezett, házas férfi iránt kezdünk vonzódni. A tiltott gyümölcs mindig édesebb – tartja a mondás, és a kutatások azt mutatják tényleg így van. 12000 nő bevonásával készítettek felmérést, amiből kitűnik: a megkérdezettek 60 százaléka szerint a foglalt férfiak vonzóbbak, mert megállapodásra képesek. 

Persze ennek a jelenségnek a megértéséhez nem is kell a tudomány. A mai világban egy olyan férfi, aki képes hosszú távú kapcsolatot fenntartani (és nem eldobni, félredobni azt az első bukkanónál) valódi kincs. Ráadásul egy foglalt férfi magabiztosnak, erősnek, érettnek tűnik. Vagyis tapasztaltnak. Olyan ember benyomását kelti, aki tudja hogyan kell boldoggá tenni egy nőt, gondoljuk. (Aztán, hogy ki hogyan él a párjával a négy fal közt, azt csak ők ketten tudják.)

A tiltott dolgoknak mindig aránytalanul megnő a vonzeröje.


Azért a kutatásból nem következik egyből, hogy akkor a nők 60 százaléka nem tartja tiszteletben a házasság intézményét, vagy egy másik nő párkapcsolatát. Van, aki „csak” fantaziál egy foglalt férfiról, de nem lép a tettek mezejére. Csupán keserédes álmokat sző róla. 

A probléma ott kezdődik, hogy vannak, akik úgynevezett „konkurencia harcba” kezdenek a férfi nejével. Bár fantom küzdelem ez, azt hiszik, többet, jobbat adhatnának a férfinak, és ezért mindent bevetnek, hogy meggyőzzék, őt válasszák. Az ilyen nők szeretnek a tűzzel játszani. A titkolózás, a nem szabadna, de nem tudok neki ellenállni mentalitás az ő hajtóerejük egy foglalt férfi megszerzéséhez. Nincsenek senkire és semmire se tekintettel, csak magukra.

Minden esetben elmondható, hogy általában azok vonzódnak, és/vagy létesítenek viszonyt egy foglalt férfival, akik nem tudnak vagy akarnak elköteleződni. Így maradhatnak függetlenek, némi extrával… Emellett, mint minden tiltott kapcsolatnak, ennek is az állandó izgalom az egyik hajtóereje. Vagyis elmondható, hogy vágyainknak és életszakaszunknak megfelelő igényeinknek engedelmeskedünk.

Na nem mindenki, csak egyesek. 

Te mit gondolsz erről? Vonzódtál már foglalt férfihoz? 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.