Csendes barátság, avagy az introvertált barátnők társasági élete

Mindannyian tudjuk, az introvertált emberek befelé forduló, csendes, töprengő emberek, akik nemigen tárulkoznak ki másoknak. Nem erősségük a csacsogás, a tömeg, a zaj. Ha te magad introvertált vagy és a barátaid is azok, akkor nem lehet könnyű úgy megtartani ezeket a kapcsolatokat, hogy mindenki a komfortzónáján belül maradjon.

Egy extrovertált, nyitott és cserfes személyiséggel ellentétben egy befelé forduló introvertált a háta közepére sem kívánja a társaságot vagy azt, hogy önmagáról kelljen beszélnie. Pedig az élmények megosztása, a közösen eltöltött idő és a személyes találkozások a barátság fontos alapjai.

Ha introvertáltként keresed a megoldást a szintén introvertált barinővel való optimális kapcsolattatásra, akkor olvass tovább, adunk néhány tippet!

Az a bizonyos „telefonstressz”…

Te nem szeretsz telefonálni. És a barátnőd sem. Ez teljesen oké, és rendben is van. De mi van akkor, ha messze laktok egymástól, és nem lehet a másikhoz csak úgy átugrani? Megoldás lehet például a videóhívás, ahol a telefonálással ellentétben a beszélgetés alatt látjátok is a másik reakcióját, ami határozottan sokat javíthat a hangulaton. De chat üzenetben is kommunikálhattok, amit mindenki akkor olvas el, amikor szeretne, és akkor reagál rá, amikor ideje és hangulata van hozzá.

A kettőnél több ember már tömeg!

És tudva levő, hogy a tömeget, a nagyobb társaságot nem szeretitek. NO PROBLEM! Higgyétek el így is rengeteg lehetőségetek van! Ha a saját otthonotok a legnyugalmasabb hely a világon, akkor megbeszélhetitek, hogy felváltva mentek egymás lakásába kávézni, főzőcskézni vagy éppen filmet nézni. De ha esetleg kimozdulnátok egy kicsit, akkor biztos találtok olyan időpontot, amikor a kedvenc kávézótok vagy a közelben lévő mozi szinte kong az ürességtől.

Image by diana.grytsku on Freepik

Kezdeményezés VS. „Nem akarok zavarni…”

Bár általánosságban elmondható, hogy egy introvertált ember kevésbé kezdeményező, mint nyitottabb társai, mégis érdemes olykor kicsit ,,erőszakosabbnak” lenni. Hidd el, hogy nem fogsz erőltetettnek vagy nyomulósnak tűnni, ha kicsivel gyakrabban érdeklődsz a barátnőd iránt. Ha a barátnőd fontos neked és jól érzitek magatokat együtt, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem fogod zavarni azzal, ha megkérdezed tőle, hogy van.

„Small talk”? – Csak azt ne…

Nagyon valószínű, hogy egyikőtök sem szereti a csapongó, 2 perces beszélgetéseket, ahol sekélyes témákról kell viszonylag rövid időn belül véleményt alkotni, és választ adni a feltett kérdésekre. A mélyebb beszélgetésekre viszont idő kell, ami a rengeteg meló és egyéb tevékenység mellett nem feltétlenül áll korlátlanul a rendelkezésetekre. Sokat segíthet, ha egy-egy ilyen beszélgetést előre megszerveztek, hogy fel tudjatok készülni rá nemcsak időbeosztás szempontjából, de lélekben is.

Egy introvertáltnak nagy kihívás bármilyen emberi kapcsolatot fenntartani, de egy baráti viszony életben tartása az egyik legnagyobb kincs, megéri küzdeni érte – akár önmagával is.

Prohászka Viola

Címlapkép: Image by lookstudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.