Öt szokás, amitől egyes introvertáltak sokkal sikeresebbek, mint mások

mirage introvertált

Az introvertáltakról mindenkinek az jut eszébe, hogy visszahúzódó, a társaságból kimaradó, csendes emberek, akik nem tudnak jól együttműködni másokkal. Nos, ez teljes tévedés.

Sok introvertált rendkívül motivált, koncentrált és sikeres.

Az alábbiakban bemutatjuk a rendkívül sikeres introvertáltak 5 kulcsfontosságú szokását, amit érdemes tőlük introvertáltnak és extrovertáltnak egyaránt ellesni:

Image by gpointstudio on Freepik

Hatékonyan gazdálkodnak az idejükkel

Sok introvertált elveszne naptár és naptervező nélkül. Szeretik a jó időgazdálkodást, ragaszkodnak az ütemtervükhöz, és ezt jól is teszik, hiszen a jó időgazdálkodás hihetetlenül hatékony módja annak, hogy a dolgokat időben elvégezzék. Így ritkábban mulasszák el a határidőket, és képesek lereagálni azokat a dolgokat, amik váratlanul felmerülnek.

Ennek eredményeként a rendkívül introvertált emberek a legmegbízhatóbb emberek közé tartoznak. Üzlettársaik és párjaik is nagyra értékelik ezt, mert soha nem késnek el találkozóról, és nem felejtenek el egy szülinapot sem.

Az introvertáltak időgazdálkodási képessége segít nekik abban, hogy hihetetlenül hatékonyak legyenek bármiben, amit csinálnak.

Gondolkodnak, mielőtt beszélnek

Alaposan mérlegelik, amit mondanak – ez szinte minden introvertáltra jellemző tulajdonság. 

Az extrovertáltak szeretnek gondolkodás nélkül, hirtelen ötletből szavakkal dobálózni, ezzel szemben az introvertáltak szeretnek mélyen átgondolni a dolgokat, és minden oldalról megvizsgálják azokat, mielőtt másokkal megvitatják őket.

Ez egy felbecsülhetetlen értékű tulajdonság, a munka világában és a személyes kapcsolatokban is. A harag pillanataiban elhangzott dolgokat nem lehet visszavonni, így a higgadtság képessége számtalan problémától megóvhat.

Mindig önazonosak, hitelesek

Sok introvertált egy bizonyos ponton megpróbál alkalmazkodni mások igényeihez, miközben a saját igényeit háttérbe szorítja. Ezt azonban nem tudják sokáig fenntartani. Végül vissza kell térniük természetes hajlamaikhoz.

Az önazonosság egyik lényege, hogy mindig őszintén vállaljuk érzéseink, gondolataink, még akkor is, ha ez nem egyezik másokéval. Bár az introvertáltak nem árulják el mindig és mindenkinek a gondolataikat, általában őszinték, ha véleményüket kérdezik.

Ez elidegenítheti azokat, akik nem értenek velük egyet, de az introvertáltak ezt nem bánják. Nem értenek egyet bárkivel csak azért, hogy megőrizzék a békét.

Image by senivpetro on Freepik

Megválogatják, hogy kivel tartanak kapcsolatot

A közhiedelemmel ellentétben az introvertáltak nem zárkóznak el minden emberi érintkezéstől, és nem gubbasztanak állandóan otthon, egyedül. Sok introvertált jól boldogul társaságban, feltéve, hogy a megfelelő emberekkel van körülvéve olyan körülmények között, ami táplálja, nem pedig lemeríti.

Ha egy emberi kapcsolatot önmagukra nézve károsnak ítélnek meg, leépítik azokat. Csak a legigazabb kapcsolataikat ápolják.

Képesek azt mondani: „Nem”

Sok extrovertált szeret sodródni az árral, szeretik a tömeget, a társaságot, és fontos nekik, hogy mások szeressék őket. A sikeres introvertált emberek viszont általában erős önérzettel rendelkeznek, és kevésbé aggódnak amiatt, hogy mások szeretik-e őket.

Emiatt tudnak „nem”-et mondani olyan helyzetekre vagy elképzelésekre, amik nincsenek összhangban érdekeikkel vagy értékeikkel, vagy amelyekről tudják, hogy kimerítik az energiájukat.

nyitókép: Image by prostooleh on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.