7 tipp egy introvertáltnak, ha extrovertálttal randizna

Nem is olyan régen írtunk egy cikket arról, mit kell , mit érdemes figyelembe vennie egy extrovertált embernek, ha egy zárkózott introvertálttal szeretne randizni. Úgy fair, ha most fordítva is megtesszük.

Hiszen mint mondtuk, az introvertált-extrovertált kapcsolat sokféleképpen lehet kielégítő. Az introvertáltak arra ösztönzik az extrovertáltakat, hogy fordítsanak időt a lassításra és az önvizsgálatra. Az extrovertáltak pedig arra ösztönzik az introvertált embereket, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból, és tegyenek meg olyan dolgokat, amiket általában nem tennének. 

Nem lehetetlen tehát, hogy kapcsolat jöjjön létre köztük – csupán egy kicsivel több odafigyelés, alkalmazkodás szükséges hozzá az átlagosnál.

Íme tehát a hét tanács, ezúttal az introvertáltaknak:

Image by prostooleh on Freepik

Ki kell többször mondanod, amit gondolsz

Az introvertáltak néha túlságosan magukban tartják a gondolataikat, és megesik, hogy alulkommunikálnak. Ha introvertáltként időre van szükséged önmagad számára, de extrovertált párod bulit tervez, feltétlenül magyarázd el a randipartnerednek, hogy nem miatta nem csatlakozol, hanem mert egyszerűen te nem vagy bulizós alkat.

Értékeld, hogy extrovertált párod szereti az adott pillanatban megoldani a dolgokat

Az extrovertáltak szívesebben gondolkodnak hangosan, míg az introvertáltak inkább magukban töprengenek és dolgozzák fel a problémákat. Ez azt jelenti, hogy extrovertált párod esetleg ott és akkor szeretné átbeszélni a dolgokat, amikor aktuálisak. Lehet, hogy te még átgondolnád magadban, de néha alkalmazkodnod kell ahhoz, hogy azonnal dönts, főleg, hogy az extrovertált embereknek sokszor támadnak ötleteik hangos gondolkodás közben. Introvertáltként nem kell azonnal reagálnod, de a hallgatásod is hasznos lehet kedvesed számára.

Fogadd el, hogy teljesen más társasági életed lesz

Egy extrovertált társasági élete egyértelműen másfajta, mint egy introvertálté. Neki valószínűleg sokkal több barátja, baráti társasága lesz. Az egészséges introvertált-extrovertált kapcsolat kulcsa, hogy teret adjon az extrovertáltnak, hogy találkozhasson a barátaival anélkül, hogy te féltékenykednél. Örülj annak, hogy amíg ő találkozik a barátaival, te az énidőben kicsit feltöltődhetsz. Ez egy mindenki számára előnyös helyzet lehet.

 Hagyd, hogy az extrovertált beszéljen

Az extrovertáltak többet beszélnek, mint az introvertáltak. Míg te egy munkanap után kimerültnek érezheted magad, és szeretnél elbújni egy csendes szobában, extrovertált párod lehetséges, hogy beszélgetni szeretne, mivel az extrovertáltak energiát merítenek a külső ingerekből, beleértve az emberekkel való interakciót is. Ez számodra nehéz kihívást jelenthet, ha fáradt vagy, de az, ha erőt veszel magadon, jelentős előnyökkel járhat a kapcsolatod szempontjából.

Vegyél füldugót

Az extrovertáltak kevésbé érzékenyek a zajra, mint az introvertáltak. Az introvertált számára zavaró zaj az extrovertált számára energizáló lehet. Ha jót akarsz magadnak, vegyél néhány füldugót, hogy elkerüld a vitákat.

Ha buliba mentek legyen terved

Ha buliba vagy társasági eseményre mentek, és te már előre tudod, hogy nem bírod ki az egész eseményt, dolgozz ki egy tervet. Teljesen rendben van, ha te vagy az első, aki elhagyja a partit, és nem maradsz. Beszélj erről előre a pároddal, tervezzetek fuvart, ,,szökési tervet”.

Fogadd el extrovertált párod olyannak, amilyen

Extrovertált párod egyértelműen más, mint te. Bizonyos esetekben nagyon más. Az extrovertált emberek nem szeretnek sok időt egyedül tölteni, és valószínűleg több figyelmet is igényelnek, mint te. Az extrovertáltság elfogadása olyannak, amilyen, kulcsfontosságú egy boldog introvertált-extrovertált kapcsolathoz. 

nyitókép: Image by master1305 on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.