Te is extrovertált introvertált vagy?

A legtöbb ember extrovertáltként vagy introvertáltként definiálja magát. Pedig sokan a kettő közé esnek jellemben és magatartásban. Ők azok, akik az egyik pillanatban szeretnének emberek közt lenni, aztán a következő pillanatban már magukra maradnának.

Ha ismerős e mentálitás, akkor te is az extrovertált introvertáltak táborát erősíted. Nézzük ebben az esetben milyen jellemzőkkel bírsz:

Idegenekkel is könnyedén beszélgetésbe elegyedsz, de ha valaki az időjárásról akar veled beszélni, inkább egyedül maradsz.

Nem okoz gondot az ismerkedés, szívesen folytatsz eszmecserét másokkal, de a felületes csevej fáraszt és untat. Ezért inkább csak azokkal beszélsz komolyabb dolgokról, akiket jól ismersz.

Ha nem érzed teljesen jól magad egy társaságban, inkább háttérbe húzódsz.

Persze, ha baráti társasággal vagy, akkor nem okoz gondot, hogy emberek közt legyél. Ám, ha olyanok is ott vannak, akiket alig ismersz, kényelmetlenül érzed magad, és lehetőség szerint „hazamenekülsz”.

Vannak napok, amikor mindenkivel beszélnél, máskor senkivel nem akarsz találkozni.

Néha úgy érzed össze kell hoznod minden barátoddal egy-egy találkozót, mert az fog feltölteni lelkileg. Máskor arra van szükséged, hogy egyedül legyél, hogy erőt gyűjts és teljesen kipihend magad. Azt, hogy épp mire van igényed mindig az adott napi hangulatod határozza meg.

Ezernyi gondolat cikázik fejedben, akár emberek közt vagy, akár egyedül.

Átgondolod, mit is kell csinálnod a héten, miközben arra is figyelsz mit mond beszélgetőpartnered. Nem esik nehezedre több dologra odafigyelni egyszerre. Sokszor beszélsz magadban. Nem állsz le még akkor sem, ha aludni térsz.

Vannak napok mikor semmit nem akarsz csinálni.

Még az ajtón is nehezen lépsz ki, legszívesebben a takaró alá bujnál és ott is maradnál akár egész hétre. Egy jó könyv vagy egy szórakoztató film kell ahhoz, hogy jól érezd magad.

Legjobban azokat az estéket szereted, amikor nem kell csinálni semmit.

Szeretsz másokat meghallgatni és segítséget nyújtani nekik.

Érdekel mások lelke, szeretnél a problémákkal küzdőnek segítő kezet nyújtani. Jó hallgatóság vagy, értőn figyelsz. S ezért sokan szeretnek.

Szelektíven vagy szociális.

Például azokat akik állandóan drámáznak messziről elkerülöd. Nem szeretsz másokat kibeszélni, és a pletykálkódokkal sem barátkozol. Azok társaságában kellemetlenül érzed magad, akik mindig találnak okot arra, hogy jajgassanak vagy másokat kibeszéljenek.

Könnyen kötsz új barátságokat, de azokat nehezen tudod megtartani.

Ennek oka a hangulatingadozásaidban keresendő. Egyik nap társasági ember vagy, a másik nap egyedül lennél. Programokat szervezel, de ha hirtelen arra lesz igényed, hogy egyedül legyél, lemondod a találkozót és ezt azok, akik még nem ismernek olyan jól, nem mindig értik meg.
Éppen ezért leginkább azok a barátaid vannak veled, akikkel együtt nőttél fel.

Ők ismernek és elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Egy extrovertált introvertáltként.

Kiemelt kép: Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.