Hogyan szerezd meg, amit szeretnél? Van 4 szokatlan tippünk számodra!

Mindannyian sikeresebbek akarunk lenni, de nincs mindig hatékony tervünk és megfelelő taktikánk. Sokan állítják, ha pozitívan gondolkodunk, ha erősen kívánjuk, ha kitartóak vagyunk, a siker előbb-utóbb elérkezik.

Nos, a pozitív gondolkodás ereje egy eszköz ugyan a sok közül, ez vitathatatlan, és a kitartás is fontos erény, de ezek messze nem az egyetlen módjai annak, hogy elérjük, amit akarunk. Vannak még trükkök, tippek, amik segíthetnek.

Az alábbi szokatlan tippek ilyenek. Segítenek abban, hogy végre kopogtasson a megérdemelt siker!

Ne féljünk irigykedni

Nincs abban semmi meglepő, ha szeretnénk mi is azt, ami másoknak van. Szeretnénk mi is szép autót, nagy lakást, sikeres vállalkozást. Nem a másét, csak ugyanolyat. Ez egy természetes kívánság. A féltékenység, irigység önmagában nem szörnyű. A következményei lehetnek szörnyűek. De ha okosan kezeljük, az irigységet felhasználhatjuk arra, hogy megértsük, mi hiányzik az életünkből.

Az irigység új ajtókat nyithat meg előttünk, motiválhat, hajthat. Az irigység, a féltékenység hatására legalább önmagunk előtt egyértelművé válik, mi az, amit igazán akarunk.

Elemezzük érzéseinket, tudatosítsuk magunkban a vágyainkat - ha pontosan tudjuk, mit is akarunk, könnyebb fókuszálni, és elérni a célt.

Soha ne szegjük meg az adott szavunk

Ez különösen igaz az önmagunknak adott szóra. Például, ha határozottan úgy döntöttünk, hogy havonta egy könyvet elolvasunk, semmiképpen ne hanyagoljuk el. Ezzel megnő az önbizalmunk, mert tudni fogjuk, hogy a szavunk, a döntésünk valóban ér valamit. Sokkal könnyebbé válik a célok elérése.

Ha másokkal szemben is szavatartóak vagyunk, erős, bizalmon alapuló kapcsolatrendszert alakíthatunk ki. A jó kapcsolatrendszer ma már megfizethetetlen.

 Akárcsak az őszinte és odaadó barátok, akikre a vészhelyzetben mindig lehet számítani.

Ne panaszkodjunk a sorsra

Ne sajnáljuk magunkat állandóan, és ne fogjunk minden rosszat a sorsra. Néha semmi sem rajtunk múlik, de ez nem ok arra, hogy mindenért másokat hibáztassunk, vagy időt és energiát pazaroljunk az önsajnálatra. Ez időpocsékolás.

Tekintsünk a kudarcokra és kihívásokra a bölcsebbé válás, a fontos élettapasztalatok megszerzésének módjaként. Igazából semmi nem kudarc – vagy elérjük a célunk, vagy tanulunk a hibákból.

Ha az életre, a sorsra panaszkodunk, csak haszontalannak állítjuk be magunk, mintha nem lennénk képesek irányítani a saját életünk.

Ne féljünk egy lépést hátralépni

A célhoz vezető út nem egyenes, és nem is mindig könnyű út. Gyakran nehéz döntéseket kell hoznunk, meg kell változtatnunk a világnézetünket és rá kell jönnünk, hogy annak, amiben korábban hittünk, nincs értelme. Sok sikeres ember olyan megoldást keres, amely lehetőséget ad számukra, hogy boldogabbá váljanak. 

Ezt kell tenni a sikerhez! Rugalmasnak kell lenni, és mindig készen kell állni valami újra.Nem szabad ugyanazt a zárt ajtót döngeni, ami úgysem nyílik ki.

Az élet nem egyszerű, de ez nem ok arra, hogy feladjuk. A siker mindenki előtt ott áll – csak tenni kell érte.

Nyitókép: Image by diana.grytsku on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.