5 furcsa dolog, ami egy introvertált számára teljesen normális

Vannak dolgok, amik egyesek számára furcsának, míg mások számára teljesen normálisnak tűnnek. Ilyenek például az introvertált emberek szokásai, amelyek egy extrovertáltnak kifejezetten abnormálisak. Pedig nem azok. Csupán egy introvertált számára a nagyvilág nem olyan hely, mint másoknak, így amit csinálni szeretnek, az sem olyan, mint amit mások csinálnak.

Azok számára, akik nem annyira ismerik az introvertáltakat, a következő tulajdonságok furcsának vagy irrelevánsnak tűnhetnek. De egy introvertált biztosan megérti őket:

Még a születésnapján sem szereti a figyelmet, azt se bánja, ha nem köszöntik fel.
Az utolsó dolog, amit szeretne születésnapján, hogy hallja az étterem személyzetét, amint fennhangon éneklik: „Boldog születésnapot”, miközben mindenki bámul. Már étterembe kimozdulni is macerás, ám a túlzott figyelem kimondottan idegen az introvertálttól. 
Egy introvertált szerint minél kevesebben tudnak a napról, annál jobb.

Titokban tartja a fontos eseményeket.
Az introvertált a nagy eseményeket titkolja az emberek elől. Például, ha állásinterjú készül, akkor a barátai nem tudnak róla, amíg végig nem megy az interjún, és nem kapja meg a pozíciót. És nem azért, mert nem akarja, hogy örüljenek neki, hanem mert fél, hogy túl izgatottak lesznek, és nyomást gyakorolnak az amúgy is túlterhelt elméjére. Az olyan kérdések, mint „Készen állsz a nagy napra?” csak még jobban stresszelnék, ezért hallgat.

Nem akarja ,,tartani a kapcsolatot”.
Az introvertált olyan ember, aki nem nyílik meg könnyen. Általában van egy -két megbízható barátja, és tökéletesen meg van elégedve ezzel. Tehát amikor valaki, aki nem túl közeli barát, például egy másik városba költözik, és azt mondja: „Tartsuk a kapcsolatot!” nem igazán számíthat rá, hogy az introvertált majd igent mond. A legjobbakat kívánja, de nincs szüksége arra, hogy barátok maradjanak, és időnként beszélgessenek az időjárásról. 

Túl sokat van a fürdőben.
Az összes helyiség közül a fürdőszoba a kedvence. Amikor az introvertált egy társasági eseményen részt vesz, és túlterheli az összes interakció, a fürdőszoba lesz a rejtekhelye. Odamegy, hogy ellopjon néhány békés percet, és felkészüljön egy újabb szocializációs epizódra. Ráadásul ez az egyetlen szoba, ahova az ember egyedül mehet anélkül, hogy valaki megzavarná (remélhetőleg).

Mindig van kifogása, miért kell otthon maradnia.
Amikor barátai felhívják, hogy meghívják egy italra, úgy viselkedik, mint aki rendkívül elfoglalt, és egyszerűen nem tud időt szakítani. Barátai azonban tudják, hogy ez nem igaz, és a Netflix előtt ül, takaróba burkolózva, fagyival.
De semmi gond, van ez így, elfogadják, mert szeretik.

EZ IS ÉRDEKELHET:



Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.