8 jel, hogy érzelmileg készen állsz egy új kapcsolatra

Bár néha büntetésnek tűnik, ha valaki egyedülálló, nem csak negatívuma, de rengeteg pozitívuma is van. Kezdetnek például ez ad teret és lehetőséget az önismeretre, az önbecsülés visszaszerzésére. Ezenkívül segít abban is, hogy mindenki magába nézzen, és tisztán lássa, mi az, amit elvár egy partnertől, és mi az, amit egyáltalán nem visel el.

De vajon mikor jön el az ideje egy új párkapcsolatnak? Természetesen akkor, amikor az ember érzelmileg készen áll rá. Amikor érzi, hogy ideje a változásnak, amikor már nem siratja a múltat.

Tudni akarod érzelmileg készen állsz-e egy új kapcsolatra? Ha illenek rád a következő állítások, a válasz egyértelműen igen!

Ha találkozol valakivel, nem utasítod el azonnal
Aki nem áll készen egy új kapcsolatra, a randevúzás ötletét is azonnal elveti. Ha már hajlandó vagy az ötletet megfontolni, ha esetleg egy-két randevúra is elmész, még akkor is, ha nem igazán érdekel, akivel találkozol, és várhatóan nem lesz a dologból semmi, de adsz egy esélyt, ez annak a jele, hogy készen állsz egy új kapcsolatra.

Ha már nem hasonlítgatsz mindenkit mindenkivel össze
Ha valaha is megsérültél egy kapcsolatban, akkor valószínűleg ismered azt az állapotot, mikor elkezdesz mindenkit egymással összehasonlítgatni, és minden cselekedetet megkérdőjelezni. Ha azt veszed észre, hogy erre már nincs szükséged, az annak a jele, hogy tiszta lapot nyitottál, és készen állsz egy új kapcsolatra.

Ha már nincs szigorú követelménylistád
Milyen magas legyen, hány kiló, milyen hajú, mi legyen a foglalkozása… Függetlenül attól, hogy valaki 18 vagy 28 éves, szinte mindenkinek volt/van valamilyen követelménylistája az ideális partnerről. Abban a pillanatban, amikor rájössz, hogy ezek a listák nem adják meg a tökéletes partnert, és nem ezektől a követelményektől teszed függővé a randit, készen állsz a kapcsolatra.

Ha már túltetted magad az exeden

Az egyik leggyakoribb ok, ami megakadályozza az embereket abban, hogy boldog és virágzó kapcsolatba lépjenek valakivel, az a tény, hogy még mindig nincsenek túl korábbi kapcsolatukon.

Ha már teljesen túljutottál az exeden, ha már hasonlítasz hozzá mindenkit, akivel találkozol, ha nem kutatsz utána a közösségi hálón, ha nem róla álmodsz, és nem keresed szemeddel az utcán, akkor készen állsz egy új kapcsolatra.

Ha már többet akarsz, mint futó kalandokat
Szakítás után sokan röpke kalandokba menekülnek. Ha sok emberrel találkozol, akkor természetesen nagyobb az esélye annak is, hogy belefutsz az igaziba. Csakhogy amíg ágról-ágra száll valaki, nem tud érzelmileg elköteleződni. Amikor azt veszed észre, hogy már nem elégítenek ki a futó kalandok, készen állsz egy új, tartós kapcsolatra.

Ha már megtanultad, hogy a kompromisszum fontos
Ha nyitott arra, hogy megoszd valakivel az életed, az azt jelenti, hogy tisztában vagy vele, egy kapcsolatban a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy te akarod. Mindenkinek, így neked is tudnod kell, hogyan kell félúton találkozni valakivel, hogy a kapcsolat működőképes legyen. A kompromisszum azt jelenti, hogy értékeled a másik ember gondolatait és kész vagy a magad igazából engedni a közös érdekért. Ha erre képes vagy, készen állsz egy kapcsolatra.

Ha azt is tudod, hogyan kell jól kommunikálni
A kompromisszum készség mellett a kommunikáció is fontos. Ha problémáid voltak ezzel a múltban, az a feladatod, hogy megtanuld, hogyan kell hatékonyan kommunikálni. 
Tudd, hogyan és mikor kell kifejezni gondolataid és érzéseid, ha valami zavar téged, foglalkozz vele, vagy világos módon fejezd ki, ahelyett, hogy passzív agresszív vagy agresszív utat választasz. Tudj hallgatni és tudd kifejezni magad. Mindenki másképp kommunikál, ezért fontos, hogy kitaláld a saját közlési stílusodat.
Ha ezt már tudod, a párkapcsolat nem lesz olyan nehéz, mint gondolod.

Ha boldog vagy úgy is, ahogy vagy
Igazán boldog valakivel akkor lehetsz, ha saját magaddal elégedett vagy, és boldog vagy önmagadban is. Hiszen csak egy magában biztos, önazonos ember képes normális, tartós kapcsolat kialakítására.
Az igazi boldogság nem mástól, csakis saját magunktól függ. Ha ott vagy, ahol lenni akarsz, ha jól érzed magad úgy, ahogy vagy, és tudod, hová tartasz, nyugodtan kijelentheted: Készen állok a következő kapcsolatra.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.