Hogyan szakíts egy házas férfival, akit szeretsz?

A szerelem nem ismer határokat. Előfordul – akarva vagy akaratlanul -, hogy a választásunk olyan személyre esik, aki már házas.

24 éves leszek. Két éve vagyok kapcsolatban egy 35 éves, csodálatos, házas férfival. Ő a szerelmem és a legjobb barátom. Vele akartam ünnepelni a születésnapomat, vele akartam élni, de egyre gyakrabban érzem, hogy ezt a kapcsolatot be kell fejezni. Tudom, hogy rossz úton jártam, ez a viszony számomra soha nem lesz kielégítő. De hogyan szakítsam meg vele a kapcsolatot? Úgy érzem, összedől a világ nélküle, és értelmét veszti az életem. Zombivá változom. Az egész életemet ő töltötte ki, ugyanakkor elvitt valami fontosat, amit nem lehet visszaadni. És már nem tudok többé hinni abban sem, hogy valaha elhagyja értem a feleségét…

Hogyan lépjek tovább?

Tipikus történet. Sokan átélték már. Egy házas férfival való kapcsolat nehéz és fájdalmas. De nem lehetetlen kilépni és tovább lépni.

Hogy hogyan?

1. Fogadd el a valóságot

A szakítás első lépése annak a ténynek a felismerése, hogy egy házas férfival való kapcsolatnak ritkán van jövője. Minden ígéret és eskü ellenére a legtöbb férfi nem hajlandó elhagyni a családját. Ennek az elfogadása – bármilyen pokolian fájdalmas is – kulcsfontosságú a következő lépések megtételében, és segít elkerülni a további szenvedést.

2. Készülj fel az érzelmi szakításra

Mielőtt megszületne a végső döntést a szakítás mellett, fontos, hogy érzelmileg felkészülj. A kapcsolatok, különösen az ilyen bonyolultak, mély nyomot hagynak. Fel kell készülnöd az esetleges magányra, szomorúságra és akár depresszióra is. Nem szabad megijedni, ez egy normális reakció a veszteségre, ám mindenképp fontos észben tartanod, hogy az állapot csak átmeneti, és ami utána jön, az sokkal jobb lesz.

A szakítás után – 5 szakasz a túlélésig

3. Végezz őszinte önelemzést

Mindenképp fontos őszinte önvizsgálatot végezned. Kérdezd meg magadtól: valóban azt kapod ettől a kapcsolattól, amit megérdemelsz? Fontos megérteni, hogy a szerelem, ami több fájdalmat okoz, mint örömet, nem igaz szerelem. Minden ember megérdemel egy kielégítő, boldog és kölcsönös kapcsolatot. Te is.

4. Keress baráti támogatást

A nehéz időkben a barátok és a család támogatása pótolhatatlan. Ne habozz segítséget és tanácsot kérni tőlük. Az őszinte kommunikáció és megértés segít jobban megbirkózni az érzelmi stresszel. A barátok új perspektívát kínálhatnak egy helyzetről, és segítenek abban is, hogy erőt találj magadban új törekvésekhez.

5. Állíts le mindenféle kommunikációt

Az egyik legfontosabb és egyben legnehezebb lépés a kommunikáció teljes leállítása. Ha úgy döntöttél, hogy szakítasz, fontos, hogy kerüld a kapcsolatot a házas férfival. Ez segít gyorsabban felépülni és új életet kezdeni. Blokkold a telefonszámát, töröld a közösségi oldalakról, és próbáld meg elkerülni azokat a helyeket, ahol találkozhattok.

6. Győzd le a magányt és a szomorúságot

Miután szakítottál, üresnek és magányosnak fogod érezni magad. Fontos megérteni, hogy ezek átmeneti érzések, amik idővel alábbhagynak. Keress olyan tevékenységeket, amik örömet és elégedettséget okoznak, és elterelik a figyelmed. Merülj el hobbiban, sportban, kreativitásban vagy önkéntes tevékenységekben. A barátokkal és a családdal való kapcsolat szintén segít átvészelni ezt az időszakot.

7. Teremts új élethelyzetet

Ragadd meg a lehetőséget, hogy tiszta lappal kezdhetsz újra. Építs új életstílust, új hobbikkal, érdeklődési körökkel és emberekkel. Fedezz fel új távlatokat és lehetőségeket, amik korábban elérhetetlennek tűntek. Akár teljesen új helyen is nekifuthatsz az életed következő szakaszának. Ne feledd, hogy minden szakítás új utat nyit a beteljesülés és a boldogság felé.

nyitókép: Image by freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.