Szerető, tanácsadó, barát – 5 szerep, amit a legtöbb férfi elvár a nőtől egy kapcsolatban

női szerepek

Minden korban megvolt a férfiak és nők szerepe egy kapcsolatban, ezek egy része a társadalmi normák szerint ma is áll: a férfi a családfenntartó, míg a nő a ,,tűzhely” őrzője. Természetesen ezek a társadalom által elvárt szerepek személyenként és családonként változhatnak. Ugyanígy vannak olyan szerepek is, amit a nők várnak el a férfiaktól, és vannak olyanok, amit a férfiak várnak el a nőktől.

Most ez utóbbiakat vesszük sorra. Vajon mik azok a szerepek, amit a férfiak várnak el egy nőtől?

Image by gpointstudio on Freepik

A barát

Amikor egy férfi igazán szerelmes, azt akarja, hogy a nő ne csak a szerelme, de a barátja is legyen. Mindez nem azt jelenti, hogy nincs szüksége férfi barátokra, de azt is tudja, hogy a legjobb kapcsolatok a barátság alapjain épülnek fel.

A férfiaknak is szükségük van valakire, akiben megbízhatnak, elmondhatják minden titkukat, és őszinték lehetnek anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, őszinteségük féltékenységet vagy irigységet okoz. Szükségük van valakire, aki előtt érzelmesek lehetnek anélkül, hogy fennállna annak a veszélye, hogy nevetségessé válnak.

Ha egy férfi igazán szeret, és párja felvállalja a barát szerepét is, a férfi megosztja vele legmélyebb titkait és félelmeit, nem fél attól, hogy megnyíljon.

A partner

Bár a legtöbben azt gondolják, hogy a férfiak szeretnek felsőbbrendűek lenni párjuknál, ez nem így van, ha igazán szerelmesek. Számukra a nő egyik döntő szerepe egy kapcsolatban az egyenrangú partner szerepe.

Amikor egy férfi azt tervezi, hogy élete hátralévő részét egy bizonyos nővel tölti, azt akarja majd, hogy vállvetve menjetek végig rajta. Egy igazi férfinak nincs szüksége alacsonyabb rendű emberre, nem akar olyan nőt, aki csak egoerősítőként szolgálja. Ehelyett olyan valakit akar, akinek értékeli a véleményét és hozzáállását.

Bár ritkán vallják be, a férfiak többnyire olyan nőkbe szeretnek bele, akik kihívást jelentenek nekik, olyan nőket választanak, akik tiszteletet követelnek, és akik soha nem engedik meg, hogy egy férfi lebecsülje őket, vagy megpróbálja magát föléjük helyezni.

Az a férfi, aki párt választ, nem csak a kapcsolatra, hanem a közös életre választ párt. Egyenrangú párt. Olyan nőt akar, aki ugyanúgy és ugyanannyival hozzájárul a kapcsolathoz, mint ő, anyagilag, érzelmileg és minden más módon.

Image by freepik

A támogató

A nő másik döntő szerepe egy kapcsolatban minden férfi számára a támogató szerepe.

A férfiak számára fontos a megbecsülés és a tisztelet, de ami még fontosabb, hogy van egy biztos hátországuk. Hogy a nő akkor is ott lesz és segít, amikor a dolgok nehézzé válnak.

Egyetlen férfi sem akar olyan nővel együtt lenni, aki hátat fordít, ha baj van. Mindegyik olyan nőre vágyik, aki segít fejlődni, előre lépni, és önmaga lehető legjobb változatává fejleszti anélkül, hogy megpróbálná megváltoztatni.

Alapvető fontosságú, hogy minden férfi tudja, hogy olyan nővel van kapcsolatban, aki hisz benne, még akkor is, ha ő már nem hisz önmagában. Olyan nőt akar, aki szárnyakat ad neki, olyan nőt, aki mindig támogatja őt.

A tanácsadó

Egy férfinak, aki szeret, mindig szüksége lesz a párja véleményére, mielőtt fontos döntést hozna.

Bárhogyan is képviselték a nemi szerepeket a történelem során, a férfiak gyakran támaszkodtak a nőkre, hogy segítsenek nekik a döntéshozatalban. Így tesznek ma is. A férfiaknak gyakran szükségük van női nézőpontra.

A szerető

Természetesen mindannyian tudjuk, hogy a szerető szerepe hozzátartozik a romantikus kapcsolathoz. De ez nem csak a vágyat jelenti. Azt is jelenti, hogy a férfiaknak szükségük van a szeretetre, jobban, mint amennyire hajlandóak beismerni.

Még ha néha nem is tudják, a férfiak azt akarják, hogy a nő mutassa ki nekik a szeretetét és ragaszkodását, akár olyan apró jelekkel, mint egy-egy ölelés vagy csók.

A legtöbben soha nem mondják ki, de a férfiak is szeretnek egyszerűen összebújni. Ugyanúgy szeretik az ölelés érzését, mint a nők, de nem akarnak beszélni róla. Sokan közülük elfojtják érzéseiket és szükségleteiket, így néha nincsenek is tisztában velük. De attól még szükségük van rá.

Barát, partner, támogató, tanácsadó és szerető szerep – ezek azok amit a legtöbb férfi elvár egy nőtől a kapcsolatban. Ugye nem is olyan lehetetlen megadni nekik?

nyitókép: Image by halayalex on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.