Azok a férfiak a legboldogabbak, akik ambiciózus nőt vesznek feleségül?

Talán nem. De valószínűbb, hogy nem lesz okuk panaszra.

Az ambiciózus nőkről mindenkinek valamiféle kosztümbe bújt hideg boszorkány jut eszébe – mondjuk, amilyen a Meryl Streep játszotta Miranda Priestly Az ördög Pradát visel című filmben. Pedig nem ilyenek. Sőt!

A legtöbb férfi kimondottan szerencsés, ha ambiciózus nővel élhet kapcsolatban, mert sok előnnyel jár. Különbség van azok élete között, akik ambiciózus nőket vesznek feleségül, és azok élete között, akik nem, és ez életük szinte minden területére igaz. Különbség van abban, ahogyan élnek, ahogyan kommunikálnak egymással, amiről vitatkoznak és amit együtt csinálnak.

Az ambiciózus nők szenvedélyesen törekszenek önmaguk és életmódjuk fejlesztésére, így amikor egy férfi ambiciózus nőt választ élete párjának, felkészülhet rá, hogy az ő törekvései a közös életük minden részletére hatással lesznek.

Sokan azt gondolják, hogy az ambiciózus nők a karrier megszállottjai, szívtelenek, akiknek nincs idejük a családjukra, a szeretteikre. Pedig ez nem így van.

A legtöbb ambiciózus nő ugyan keményen akar dolgozni, hogy eltartsa magát és családját, de nem annak az árán, hogy elhanyagolja szeretteit. Ugyanúgy törekszik arra, hogy sokat fektessen személyes kapcsolataiba, mint ahogy törekedszik arra, hogy kiválóan teljesítsen a munkájában. 

Az ambiciózus nők fejlődni akarnak. Egész életükben. Nem kell róluk gondoskodni, nem akarják magukat eltartatni. Egész életük arról szólt, hogy erős, sikeres emberré, partnerré váljanak.

Ők azok a nők, akik nem félnek éjszaka másodállásban dolgozni, nem csak azért, hogy a gyerekeik ehessenek, hanem azért is, hogy kirándulhassanak, és olyan tornacipőjük legyen, amilyet akarnak. Ő azok, akik az otthoni szerepüket ugyanolyan fontosnak tartják, mint a munkát. Szakítanak időt a fontos munkahelyi találkozókra, de ugyanúgy egy randevúra is a kedvesükkel.

Az ambiciózus nők teljességre törekszenek. Olvasnak, tanulnak, hasznosnak talált információkat osztanak meg egymással. Vannak hobbijaik és barátaik, és terveik arra vonatkozóan, hogy mi lesz az életükkel, ha a gyerekeik kirepülnek.

Közös családi kirándulásokat terveznek, átalakítják a lakást, miközben beiratkoznak egy online tanfolyamra, hogy tágítsák a látókörük. Olykor talán kicsit sok a nyüzsgésük, és a párjuk arra vágyik, bár elülne már asszonykájuk a fenekén, összességében mégsem bánják, hogy ambiciózus nővel kötötték össze az életüket, mert ezáltal az ő életük is mozgalmasabbá, teljesebbé válik.

Az ambiciózus nők nem kosztümbe bújt ördögök tehát, akik túlságosan a munkára koncentrálnak ahhoz, hogy igazi szerelmet találjanak. Ők sokkal inkább olyan nők, akik felépítik maguknak az életet, napról napra, pillanatról pillanatra. Céljuk nem csupán a gazdagság, sokkal inkább a teljes élet – de nem egyedül, hanem párjukat kézenfogva.

nyitókép: Image by Drazen Zigic on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.