A 6 legfontosabb dolog, amire minden kapcsolatnak szüksége van

Népszerű vélemény, hogy egyetlen kapcsolat sem tökéletes. Még a legkiegyensúlyozottabb kapcsolatokban is van vita időnként. Bár ezek a konfliktusok érzelmileg megerőltetőek lehetnek, valójában megerősíthetik a kapcsolatot. Hiszen amíg mindkét fél kimondja a problémáit, és azok meg vannak beszélve, addig nincs semmi baj.

Persze minden pár máshogy kezeli a konfliktusokat, és minden párnak másra van szüksége ahhoz, hogy jól működjön a kapcsolata, ennek ellenére van néhány általánosság, amikre ha odafigyelünk, megerősíthetjük a kapcsolatunk.

Őszinteség
Az igazság néha fáj, de a becstelenség jobban fáj. Feltétel nélküli bizalom nélkül nincsen kapcsolat, ennek pedig az őszinteség az alapja. Még akkor is, ha úgy hisszük, hogy az igazságot a párunk nehezen fogja elfogadni, hosszú távon akkor is jobb, mint a hazugság. Az őszinteség mindenképpen fontos része egy jól működő kapcsolatnak (nem csak párkapcsolatnak).

Rugalmasság
A kapcsolatok nem arról szólnak, hogy kinek van igaza és kinek nincs. Még akkor is, ha úgy érezzük, a másik ötlete nem olyan jó, mint a miénk, meg kell próbálni nyitottnak lenni, mielőtt kényszerítenénk a másikat a saját ötletünk, gondolatunk elfogadására. Meg kell tanulni engedni, elengedni a másik kedvéért.

EZ IS ÉRDEKELHET: ERRE AZ 5 KÉSZSÉGRE VAN SZÜKSÉG A SIKERES HÁZASSÁGHOZ

Humor
A nevetés mindig feltölt. Ugyanígy erős kötelék is két ember közt, ha tudnak együtt nevetni. De humorral nem csak a mindennapokat lehet jókedvűvé és színessé tenni, hanem a veszekedéseket, gondokat is könnyebb átvészelni. A humor segíthet a problémákat más perspektívába helyezni, így azon könnyebb átlendülni.

Az üveg legyen félig tele, ne félig üres
Emlékeztessük magunk arra, hogy azért vagyunk a párunkkal, mert szeretjük, és jó embernek tartjuk. Ezt szem előtt tartva pedig, ha történik valami, ne feltételezzük a legrosszabbat róla. Amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, mindig feltételezzük azt, hogy párunk szándékai jók. Meg kell tanulni a dolgokat olykor más szemszögből nézni, nem csak a rosszat meglátni.

Érzelmi támasz
Nem kell mindig egyetértenünk a párunkkal, ez nem is lehetséges, ám mielőtt lehurrognánk a másikat, mert azt gondoljuk, hogy téved, érdemes belegondolni abba, nekünk is jól esik, ha a másik meghallgat. Egy kapcsolaton belül mindig törekedni kell arra, hogy a párunk mellett legyünk és támogassuk, még akkor is, ha nekünk is megvan a magunk baja. Lényeges, hogy soha ne mondjuk a párunknak: én megmondtam, mert ez csak gyengíti a kapcsolatot.

Megbocsátás és elengedés
A megbocsátás  monumentálisan fontos egy kapcsolatban. Lényeges, hogy soha ne legyen tartós, elhúzódó probléma a két fél között. Ha nem értünk egyet, nem kell a szőnyeg alá söpörni a problémát, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Mindenképpen beszéljünk róla. Hallgassuk meg egymást, akkor is, ha nehéz. És próbáljunk megbocsátani.
Ha ez nem sikerül, valószínűleg a bizalom is megszűnik. Ennek pedig biztosan a kapcsolat lesz az ára.

EZ IS ÉRDEKELHET:


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.