6 tagadhatatlan ok, amiért szükségünk van barátokra

A legrégebbi barátnőimmel még együtt jártam általános iskolába, így elmondhatom, hogy 36 éve vagyunk barátok. Számtalan közös emlék, ezernyi gondolat köt össze minket, s bár mindhárman máshol élünk, gyakran váltunk üzenetet, és évente néhányszor igyekszünk találkozni is.

A barátságok minden életkorban fontosak. Épp olyan nagy szerepük van a gyerekkorban, mint a középiskolában vagy felnőtt életünk során. Vannak barátságok, amik elkopnak, nem tartanak ki, vannak, amik szétszakadnak az idő és a távolság súlya alatt, de minden barátságról maradnak édes emlékek, amik hozzátesznek valamilyen értéket az életünkhöz.

Szükségünk van barátokra. Ehhez kétség sem férhet. Számtalan okot felsorolhatnánk, de most nézzük a hat legfontosabbat:

Image by pressfoto on Freepik

A barátok bátorítanak

A barátok a jót látják bennünk. Ismerik a legjobb tulajdonságainkat (és persze a legrosszabbakat is), és mindezek mellett és ellenére minden körülmények közt mellettünk állnak, buzdítanak, bátorítanak.

A legjobb barát az a személy, aki motivál és hisz bennünk, még akkor is, ha mi nem hiszünk önmagunkban. 

A barátok őszintén megmondják a véleményüket

Kit hívunk, ha igazán tudni szeretnénk, hogyan néz ki az új frizuránk? A legjobb barátot, nem igaz? Ez azért van, mert mind tudjuk, ő elmondja az őszinte véleményét, akkor is, ha az nem esik igazán jól.

A legjobb barát szavában mindig megbízhatunk. Elmondja az igazat, még akkor is, ha az igazságot nehéz meghallani. De ez a szépsége. 

Image by halayalex on Freepik

A barátok boldogabbá teszik az életünk

Ha levertnek érezzük magunk, a barátokra mindig számíthatunk. Ők meghallgatnak és mindig felvidítanak. Egy baráttal bármit is csinálunk, az jó. Akár beülünk valahova, akár kirándulunk, biztosan sok nevetésben lesz részünk és emlékezetes pillanatokat élünk át. A minőségi barátságok örömet hoznak az életünkbe.

A barátokkal a legjobb ünnepelni

Ha jó dolgok történnek velünk, jó, hogy vannak olyan emberek, akikre számíthatunk, hogy velünk ünnepelnek. A jó barátok készen állnak arra, hogy megünnepeljék sikereinket, őszintén örülnek, ha látják, hogy boldogok vagyunk. (Ha a barát nem örül annak, hogy jól csináltunk valamit, akkor lehet, hogy nem is igazi barát.)

A barátok segítenek átvészelni a nehéz időszakokat is

Az igazi barátok nemcsak az ünneplésben vannak mellettünk, hanem akkor is mellettünk állnak, ha rosszabb időszakot élünk át. A barátnak ott kell lennie, amikor szükségünk van támaszra, vigaszra.

A távolság olykor elválaszthat minket a legjobb barátainktól, de ez nem számít – az igazi barátok támogatnak a távolból is.

Image by halayalex on Freepik

A barátok a választott családtagjaink

A barátok a fogadott családunk, nem egyszer szorosabb kötelék köt össze velük, mint az igazi családunkkal. Őket mi választjuk. Ismernek és szeretnek minket. Elfogadnak, támogatnak, az orrunkra koppintanak, ha kell.

Egymás személyiségének, félelmeinek és törekvéseinek megismerése olyan különleges kötelékeket hoz létre a barátok között, amik a kis nézeteltéréseken és félreértéseken túl is tartanak. 

nyitókép: Image by lookstudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.