Mi öregíti a 40 éves nőket jobban, mint a ráncok és a túlsúly?

Mára a negyven éves nőkhöz való hozzáállás megváltozott. Azt mondják, a 40 az új 30. Ebben segítenek a kozmetológia és a plasztikai sebészet modern vívmányai, de a nők élethez való hozzáállása, a kapcsolatuk a sporttal, életmóddal, saját testükkel is nagyban befolyásoló tényező.

Tény, hogy egy mai negyvenes nő egyáltalán nem vénasszony.

Ettől függetlenül a ,,negyven év egy mérföldkő, amely után már túl késő” bárdja még mindig ott lebeg a nők feje felett. Mi van, ha tényleg nem vár ránk más, csak a muskátlik és negyven macska gondozása?

A magazinok cikkei közül sok a „hogyan öltözzünk 40 éves kor után”, „milyen sminket alkalmazzunk 40 éves kor után” vagy „hogyan kezeljük az életkorral összefüggő változásokat negyven éves kor után” témában íródik. Ezek sem segítenek abban, hogy a negyvenesek fiatalnak érezzék maguk.

Ennek ellenére nem a felrakódott plusz kilók, és nem is az itt-ott előbukkanó ráncocskák azok, amik öregítenek.

Sokkal inkább az, ha nem a korunknak megfelelően öltözünk

A lehetőségek tárháza végtelen, ma már bármit felvehetünk, ennek ellenére van, aki eltéved. Persze a magazinok, a média világa nem segít. Ha egyféle vonalat sulykolnak folyamatosan, az ember hajlamos azt a vonalat követni, akkor is, ha nem neki való.

Pedig a lényeg épp az lenne, hogy találjuk meg a saját stílusunk, és öltözzünk annak megfelelően. Magunknak megfelelően. Ismerjük meg a testünk, az adottságaink, és használjuk ki őket. Ebben segíthet egy jó stílus és színtanácsadó, aki irányt mutathat.

Ne akarjunk 20 évesnek tűnni, de ne játsszuk el a saját nagyanyánkat sem. A negyvenes nő legyen negyvenes, és ragyogjon!

Baj, ha nem fogadjuk el a felnőtt nő szerepét

Ha egy nő örökre beleragad egy fiatal csaj szerepébe, az először vicces talán, de aztán mindenképpen siralmas. Csikorogva recseg-ropog régi ruhatárában, ugyanolyan stílusú ruhákat hord, mint régen, de már úgy néz ki bennük, mint egy kolbász, és majd megfullad, hogy elrejtse a hurkákat. Ez szánalmas, de szánalmas az is, ha ugyanezt valaki a viselkedésével csinálja. Ahogy a ruházat sem szép, ha egy számmal kisebb, úgy a „lányszerű” viselkedés, a cuki bohóckodás és a férfi kétségbeesett kergetése sem áll jól senkinek. Azt hangsúlyozza, hogy valami elromlott.

Bár csak az elmúlt évek hozták meg számunkra az érettség divatját és lett értéke egy negyvenes nőnek, ma már kimondottan öregíti a viselkedése azt, aki erőltetetten eljátssza a fiatalabbat.

A kétségbeesett kapkodás is öregebbnek mutat minket a korunknál

Sokszor hallani, hogy egy nő éppen akkor talált rá a szerelemre, vagy a hozzá legjobban illő hobbira, amikor már nem is kereste. Valamiért a nőknél a „késői önkifejezés” gyakoribb, mint a férfiaknál. Talán azért, mert életünk első részét sokan a gyerekeknek és a családi kötelezettségeknek szenteljük. Aztán kezdjük keresni és megtalálni önmagunk.

Ám ez az önkifejezés csak akkor történik meg, ha nyugodtan tudjuk elkezdeni meghallani a saját vágyaink. A kétségbeesett kapkodás, a ,,jaj, mindenről lemaradok” hozzáállás inkább elveszi a nő méltóságát, önbecsülését, mint hogy élvezeteket, új élményeket hozna.

És még valami!

A belső tilalmaink, önmagunk korlátozása az, ami elégedetlenné, keserűvé, öreggé tehet minket. Egy negyvenes nő bármit megtehet, amit csak szeretne.

Ha ismeri magát, szereti és elfogadja a korát, tündökölni fog!

Pretty girl photo created by haritanita – www.freepik.com

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.