Csinos, szexi, bölcs – ilyen a negyvenes nő divatja!

A 40 az új 30? És ha mégsem, kit érdekel? A 40 legyen 40, tökéletesen jó, lehetőségekkel teli, semmi másra nem cserélném időszak. Amúgy is régóta egyértelmű, hogy a középkorúak is könnyedén lehetnek divatosak, trendik, és viselhetnek olyan ruhákat, amikben igazán nőiesek, csinosak tudnak lenni. Ha akarnak. És ehhez nem is kell semmiféle ördöngősség, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen.

Egyetlen dologra kell odafigyelni: bármilyen korú nő lehet szexi is, elegáns is, csupán a gardrób darabjait kell gondosan összeválogatnia, s olyan alapdarabokkal megtöltenie, amik jól állnak rajta, és kiemelik, nem pedig torzítják az alakját.

Néhány dologra érdemes odafigyelni a ruhatár összeválogatásakor:

Legyenek a ruhák az életkornak megfelelőek

A negyvenes nők egyik gyakori aggodalma, hogy külsejük erőltetetten fiatalos, ezért nem mernek trendi, friss darabokat vásárolni. Pedig nem kellene félniük. A nők minden korosztályból szeretnek csinosnak és nőiesnek látszani, és semmi szükség nincs arra, hogy a negyvenesek drasztikusan korlátozzák a felvehető ruhadarabok stílusát a koruk miatt. Persze a legtöbb nőnek a húszas évein túl valószínűleg már ki kell hagynia a miniszoknyát, és a túl rövid felsőket, de ez nem jelenti azt, hogy csakis alaktalan szoknyákat és formátlan ingeket kell hordani.

A legjobb, ha mindenki olyan ruhát visel, ami tökéletesen illik rá, hízelgő képet ad, és tükrözi az egyedi stílusérzéket.

Mit érdemes?
A legjobb olyan darabokat választani, amelyeken kevesebb a díszítés, amik letisztultabbak, így jobban variálhatók. Az olyan kiegészítők, mint a kendők vagy övek tökéletesen fel tudják dobni az egyszerű szabást is.

Nagyon jó szolgálatot tehetnek az időtlen klasszikusok is. Ezekben semmiképpen nem tűnhet úgy, hogy viselőjük kevesebbnek akar kinézni, mint ahány éves. Egy letisztult, örök klasszikus darab képes keretet adni egy negyvenes nő érett szépségének, nőiességének.

Rejtsük el a hibákat

Egy jó ruha lehet tökéletes álca, ami elrejti azokat a problémás területeket, mint a szélesebb csípő, vastagabb comb, vagy nagyobb has. Egy csípővonal alá eső blúz például csodákat tesz adott területek elfedésében, és a hasbehúzás helyett diszkréten takar.

Kapjanak teret az előnyös vonások

A korral együtt jár a bölcsesség is. Mire egy nő betölti a negyvenet, már tökéletesen tisztában van azzal, hogy mely színek keltik életre az arcbőrét, és melyek azok, amiket érdemes kerülni. Ezeket figyelembe véve kell a ruhadarabokat kiválasztani. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a kiválasztott ruha a megfelelő helyen emelje ki a domborulatokat, és álcázza azokat, amik nem tetszettek annyira. 

A stílusérzék nem korhoz kötött

Egy negyvenes nő ruhatára lehet izgalmas, még akkor is, ha nem tart teljesen lépést a legújabb trendekkel. Minden azon múlik, hogy önazonos, stílusban tökéletesen passzoló darabokat keressen, amelyek kihangsúlyozzák az érett nő erősségeit – és az egyediséget.

nyitókép: Image by senivpetro on Freepik, Image by Freepik, Image by Racool_studio on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.