Amire minden negyvenes nőnek szüksége van

Manapság azt mondják, a 40 az új 30. Igaz lehet? Sok szempontból mindenképpen. Míg régen egy negyvenes nő szinte öregasszonynak számított, akinek unokái is voltak már, napjainkban sokan csak ilyenkor szülnek, kezdenek új szakmát, változtatnak gyökeresen az életükön. A mai negyvenesek fittek (bár itt-ott azért már fáj), tudatosak és öntudatosak, akik előtt számtalan lehetőség áll.

Egy negyvenes nőnek már sok minden van a háta mögött. Olyan helyeken járt, olyan dolgokat próbált, kóstolt, látott és ismert meg, ami egy fiatalnak még nem sikerülhetett. Mindezek a tapasztalások hozzásegítik ahhoz, hogy higgyen magában. Elmondhatja, hogy ismeri önmagát. Nem akar megfelelni, nem akar bizonyítani senkinek – legfeljebb önmagának -, így olyan szabadságban él, amiről korábban, míg gúzsba kötötte a megfelelési kényszer, nem is álmodott.

A negyvenes nő 7 csodája

Egy negyvenes nő kicsit cinikus, kicsit keserű, mert az élettől már bezsebelt néhány pofont, de pontosan ezért már tudja, az életnek többről kell szólnia, mint az állandó rohanásról és feszültségről, és mindent el is követ, hogy jól érezze magát a saját életében.

Image by freepik

Persze mindezek mellett van néhány dolog, ami egy magabiztos, ízig-vérig önazonos nőnek jár, és aminek birtokában kell lennie, mire középkorú lesz. Ilyen például:

Egy vagy két igazi barát, akiben minden körülmények között meg lehet bízni. Akikkel szabadon lehet nevetni, akiknek a vállán bármikor lehet sírni, és akik meghallgatják a panaszt is, nem csak a vidám dolgokra kíváncsiak.

Jó ha van egy tökéletesen hozzá illő ruhája. Egy olyan ruhája, amiben úgy érezheti, övé a világ. Egy olyan ruha, amiben azt érzi, királynő. Legyen az bármilyen színű, fazonú, legyen bármilyen anyagból: a lényeg, hogy megadja AZT az érzést. Néhány csodaszép fehérnemű is feltétlenül szükséges. Olyan, ami passzol, ami kényelmes, de mégis gyönyörű.

Egy önazonos nőnek kell, hogy legyen néhány hihetetlenül szaftos története, amire öregen jó visszaemlékezni. Ami nevetésre és pirulásra késztet egyszerre. És kell, hogy legyen egy titka is. Olyan, ami megmaradt igazi titoknak, amit senki sem ismer, és ami mindig mosolygásra készteti.

Ugyanígy kell egy frissített bakancslista. Amin ugyan már nincs rajta a bungee jumping, de helyette számos olyan dolog szerepel, amit mindenképpen érdemes átélni.

Nem maradhat ki a listáról valami felháborítóan drága dolog sem, ami azért kell, mert mindenki megérdemel egy ilyet – és mert rettenetesen jó dolog birtokolni.

Egy magabiztos, ízig-vérig nő tarsolyában ott van egy tökéletes recept, amit álmából felébresztve is meg tud főzni, és amivel mindig sikert arat, és a birtokában van a gyilkos bőrápolási program, ami segít fiatalosnak maradni.

A 40 év feletti nők öt olyan vonása, amit a férfiak nem bírnak elviselni

A tuti bőrápolási rutin mellett egy tuti testmozgásra vonatkozó rutin is szükséges, ami aktív és egészséges életmódot biztosít.

Nem maradhat le a listáról a haj sem. Kell egy frizura, ami tökéletesen passzol.

Minden középkorú nőnek kötelező az énidő hetente legalább egyszer. Lehet ez masszázs, arckezelés, baráti találkozó vagy vásárolgatás, fontos, hogy jusson egy kis idő arra, hogy azt csinálhassa, ami feltölti.

És végül minden negyvenes nőnek birtokában kell, hogy legyen az a megértés, hogy ez a kor még korántsem öregség, hiszen rengeteg csodaszép év van vissza még…

nyitókép: Image by freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.