A mikrocsalás hét jele, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni

Az ártatlan interakció és a finom hűtlenség közötti határvonal soha nem volt olyan elmosódott, mint manapság. Ez egy szürke terület, ahol megjelenik a mikrocsalás fogalma.

A mikrocsalás olyan apró cselekedetekre utal, amik megmutatják, hogy a partner érzelmileg vagy fizikailag valaki másra összpontosít a kapcsolatán kívül. Ezek apró jelek csupán, nem kirívóak, mégis, ezek a finom jelek ugyanolyan károsak lehetnek a kapcsolatra, ugyanúgy megrendíthetik a bizalmat.

Mi tehát a mikrocsalás?

A mikrocsalások apró, jelentéktelennek tűnő cselekmények, amelyek összerakva azt sugallják, hogy valaki a romantikus energiáját vagy figyelmét a kapcsolatán kívülre irányítja. Ezek a cselekedetek külön-külön ártalmatlannak tűnhetnek, de olyan viselkedésmintát alkotnak, ami aláássa a kapcsolatot.

Féltékenységből jeles, avagy történetek megcsalásról és szétzúzott kapcsolatokról

A mikrocsalás hét jele

Figyelemeltolódás
A mikrocsalás egyik első jele az, ha észrevesszük, hogy a párunk figyelme erősen a telefonra, üzenetekre irányul. Ez különösen igaz akkor, ha az üzeneteket titkolja is. Ha a hangulata ingadozó, és erősen ingerült lesz, ha rákérdezünk az üzenetekre, érdemes jobban odafigyelni.

Túlzott kommunikáció valaki mással
A kommunikáció kulcsfontosságú minden kapcsolatban. De ha partnerünk hirtelen sokat kezd beszélgetni valaki mással, az a mikrocsalás jele lehet. Ez lehet élő szóban, a közösségi médiában, de akár hosszú telefonhívások is lehetnek egy konkrét személlyel.

A külső megjelenés megváltoztatása
Intő jel lehet, ha a párunk külseje hirtelen megváltozik. A megjelenés vagy a stílus hirtelen megváltozása, különösen, ha úgy tűnik, hogy az valaki más ízlésének megfelelő, mikrocsalás jele lehet. Ha a párunk hirtelen jobban aggódik a külseje miatt, mielőtt találkozik egy adott személlyel, vagy olyan eseményeken vesz részt, ahol az adott személy ott lesz, jobb, ha résen vagyunk.

Érzelmi megvonás
A mikrocsalás jele az érzelmi kivonulás is a kapcsolatból. Ha úgy tűnik, hogy partnerünk kevésbé érdeklődik gondolataink, érzéseink vagy napi tapasztalataink iránt, és ő sem osztja meg ezeket velünk önmagáról, annak az lehet az oka, hogy megosztja azokat valaki mással.

Párkapcsolatban élő férfiak a randioldalon- megcsalás vagy szimpla kíváncsiság? Így látják a nők

Összehasonlítás
A mikrocsalás finom formája lehet az összehasonlítás is. Ha a párunk hirtelen valaki máshoz kezd hasonlítani minket, különösen olyan módon, hogy az felemeli a másik személyt, minket pedig lealacsonyít, az nem jelent jót. Azt jelzi, hogy valaki mást helyez fölénk.

Megnövekedett adatvédelmi igények
Bár mindenki megérdemli a magánéletet, ha a partnerünk hirtelen vagy megmagyarázhatatlan módon kikéri magának a magánéletet, az aggasztó lehet. Ha titkolózik hova megy és kivel, ha nem mondja el a terveit, az mindenképpen figyelmeztető jel.

Az intimitás iránti érdeklődés hiánya
A testi intimitás hanyatlása sok mindennek a jele lehet. Mindazonáltal más mikrocsalási magatartásokkal összefüggésben ez jelezheti azt, hogy az érzelmi vagy fizikai érdeklődés másra irányul.

nyitókép: Image by freepik