5 viselkedéstípus – így reagálnak a lebukott férfiak félrelépés után

A hűtlenség az egyik legfájdalmasabb cselekedet, amit az ember életében megtapasztalhat, hiszen árulás. Az árul el, akit szeretünk, aki hozzánk tartozik. És bár nem minden csaló rossz ember, maga a tett elítélendő. Hiszen bármi is az oka a megcsalásnak, azt meg lehetett volna beszélni. Jobb szakítani ha a párunk nem elégíti ki az igényeinket, mint megcsalni őt.

Egy kapcsolat egy biztonságos hely kell, hogy legyen, ahol a bizalom elsődleges, és amit semmilyen értelemben nem szabad megbontani vagy megsérteni.

Vannak nők, akik nem is tudnak a megcsaláson, az áruláson túllépni, mások hajlandók második esélyt adni. Ez mindig az adott páron, adott szituáción múlik.

A csaló férfiak viselkedése azonban nem egyedi, általában 5 csoportba sorolható:

Image by Freepik


Az ,,én nem csináltam semmit” típus

Klasszikus mondat, amit szinte minden megcsalt hallott már. Még azután is, hogy a csaló szembesül hűtlensége egyértelmű bizonyítékaival, akkor is mindent elutasít, és azt mondja, hogy nem igaz.

Néha az ilyen típusú férfi agresszív viselkedést mutat, és védekező álláspontra helyezkedik, mert hihetően akar viselkedni. Bekapcsol nála a ,,Harcolj vagy menekülj” ösztön, és küzd a tagadásig. A tagadás biztonságérzetet ad neki. Nem fogadja el a tényt, hogy elkapták. A tagadás a tökéletes eszköz a menekülésre.

A ,,te vagy a hibás, nem én ” típus

A hűtlenség soha nem annak a hibája, akit megcsaltak. Hiába állít mást az, aki félrelépett. Ez a viselkedés is hárítás, csakúgy, mint az első. Ez a típus is megpróbálja áthárítani a felelősséget.

Lehet, hogy azzal vádolja a párját, hogy az nem teszi boldoggá őt, vagy a hálószobában nem elégülnek ki a szükségletei. Bármi is legyen a helyzet, megpróbálja a másikra hárítani az árulást, mintha ő lenne a hibás a tetteiért. Mert gyáva.

A ,,csak szex volt” típus

Ha egy férfi bosszantó akar lenni, miután rajtakapták csaláson, ezt fogja mondani. Számára egy ilyen tett pusztán a testi vonzalom miatt indokolt, és ennyi. Lehet, hogy azt mondja: „Nem jelentett nekem semmit”, de valójában ő sem a párját, sem azt a nőt nem tiszteli, akivel félrelépett.

A „nem fog megismétlődni, higgy nekem” típus

A legjobb, amit egy férfi tehet, ha csaláson kapják, az az, hogy beismeri, és megpróbál bocsánatot kérni érte. De néha csak egy ígéret hangzik el arról, hogy ez többé nem fog megtörténni. Pedig sajnos nagy általánosságban az az igazság, hogy az, aki egyszer csal, az újra csal. De a szándék talán megvan, olykor ez a típus érdemel egy második esélyt.

Az „ezt csúnyán elcsesztem” típus

Talán ez a legjobb kimenetel egy ilyen szörnyű helyzetben, mert a bűnös itt konkrétan tudja és elismeri, hogy megtörte a bizalmadat, és rájön, milyen hibát követett el.

Ennél a típusnál érdemes elgondolkodni a második esélyen, mert ő lelkiismeret-furdalást fog mutatni, és mindent meg fog tenni, ami csak tud, hogy újra helyrehozza a dolgokat.

nyitókép: Image by Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.